Варення з смородини через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами найпростіший і щадний рецепт заготовки зі смородини. Ягоди перекручуються через м'ясорубку, перемішуються з цукром. При цьому зберігається більшість вітамінів, необхідних нам взимку.
Якщо ви хочете зберегти якомога більше вітамінів на зиму, візьміть на замітку рецепт, як приготувати варення зі смородини через м'ясорубку. У мене заготовка з золотистої смородини. Вона солодша, ніж чорна смородина, тому кількості цукру додається менше. При заготівлі чорної смородини візьміть пропорцію: 1, 2 кг Цукора 1 кг чорної смородини.
- Смородина золотиста - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам

Смородину переберите, видаліть дрібне сміття, гілочки і зіпсовану ягоду.

Промийте ягоди під холодною водою, відкиньте на друшляк.

Смородину пропустите через мясорубку, додайте цукор, перемішайте.

Додайте цукор, перемішайте. Розлийте акуратно по чистим, сухим банкам і прикрийте чистими сухими кришками. Поставте в холодильник на кілька днів. Маса повинна загуснути.

Потім зверху насипте шар цукру (близько 2 ст.Л.), щоб утворилася цукрова скоринка. Вона не пропустить повітря і не дасть заграти ягоді. За необхідності протріть верх банки чистим рушником або серветкою. Закрийте банки капроновими кришками. Зберігайте сире смородини варення в холодильнику.