Рецепт Варення з смородини через м'ясорубку фото

Варення з смородини через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Перед вами найпростіший і щадний рецепт заготовки зі смородини. Ягоди перекручуються через м'ясорубку, перемішуються з цукром. При цьому зберігається більшість вітамінів, необхідних нам взимку.

Опис приготування:

Якщо ви хочете зберегти якомога більше вітамінів на зиму, візьміть на замітку рецепт, як приготувати варення зі смородини через м'ясорубку. У мене заготовка з золотистої смородини. Вона солодша, ніж чорна смородина, тому кількості цукру додається менше. При заготівлі чорної смородини візьміть пропорцію: 1, 2 кг Цукора 1 кг чорної смородини.

  • Смородина золотиста - 1 кілограм
  • Цукор - 800 грам
варення з смородини через м'ясорубку - фото крок 1
Смородину переберите, видаліть дрібне сміття, гілочки і зіпсовану ягоду.
варення з смородини через м'ясорубку - фото крок 2
Промийте ягоди під холодною водою, відкиньте на друшляк.
варення з смородини через м'ясорубку - фото крок 3
Смородину пропустите через мясорубку, додайте цукор, перемішайте.
варення з смородини через м'ясорубку - фото крок 4
Додайте цукор, перемішайте. Розлийте акуратно по чистим, сухим банкам і прикрийте чистими сухими кришками. Поставте в холодильник на кілька днів. Маса повинна загуснути.
варення з смородини через м'ясорубку - фото крок 5
Потім зверху насипте шар цукру (близько 2 ст.Л.), щоб утворилася цукрова скоринка. Вона не пропустить повітря і не дасть заграти ягоді. За необхідності протріть верх банки чистим рушником або серветкою. Закрийте банки капроновими кришками. Зберігайте сире смородини варення в холодильнику.

Схожі рецепти