Рецепт Варення з шипшини (київське) фото

Варення з шипшини (київське)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Шипшина
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування варення з шипшини.

Опис приготування:

Варення з шипшини вийде не тільки смачним, але і корисним, так як в ньому міститься велика кількість вітаміну С і антиоксидантів. Для приготування варення вибирайте м'ясистий великоплідний шипшина, так як його простіше очистити.

Приготування:

Промити шипшина, перебрати і очистити від плодоніжок, чашолистків, насіння і волосків. У каструлі довести 3 склянки води до кипіння. Опустити в киплячу воду шипшина і бланшувати рівно 2 хвилини. Дати воді стекти. Додати в воду цукор і зварити цукровий сироп. Додати шипшина і варити, поки він не почне опускатися на дно. Злити сироп і викласти шипшина в стерилізовані банки. Сироп варити до загустіння. Потім процідити його через подвійний шар марлі або дрібне сито. Ще раз довести до кипіння і залити гарячим сиропом шипшина в банках. Остудити варення і закрити банки.


  • Шипшини - 1 кілограм
  • Цукру - 1 кілограм
  • Води - 3 склянки
  • Води - 3 склянки
Варення з шипшини вийде не тільки смачним, але і корисним, так як в ньому міститься велика кількість вітаміну С і антиоксидантів. Для приготування варення вибирайте м'ясистий великоплідний шипшина, так як його простіше очистити.

Приготування:

Промити шипшина, перебрати і очистити від плодоніжок, чашолистків, насіння і волосків. У каструлі довести 3 склянки води до кипіння. Опустити в киплячу воду шипшина і бланшувати рівно 2 хвилини. Дати воді стекти. Додати в воду цукор і зварити цукровий сироп. Додати шипшина і варити, поки він не почне опускатися на дно. Злити сироп і викласти шипшина в стерилізовані банки. Сироп варити до загустіння. Потім процідити його через подвійний шар марлі або дрібне сито. Ще раз довести до кипіння і залити гарячим сиропом шипшина в банках. Остудити варення і закрити банки.

Схожі рецепти