Варення з персиків
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.
З якоїсь невідомої мені причини варення з персиків в наших краях зовсім не користується популярністю. А даремно - персикове варення теж дуже і дуже смачне.
Опис приготування:
Влітку пару-трійку кілограмів хороших, зрілих, солодких персиків роздобути - проблема немає. Взимку - куди складніше. Тому, щоб і взимку порадувати себе справжнім смаком персиків, рекомендую зварити варення з персиків. Варення виходить дуже солодким, а коли баночку відкриєш - такий аромат по всьому будинку розлітається! Спробуйте, не пошкодуєте
- Персики - 1, 5 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 1 кілограм
- Паличка кориці - 1 штука
Починаємо стандартно - вимивають фрукти, очищаємо від кісточок і нарізаємо на шматочки середніх розмірів.
Готуємо цукровий сироп - змішуємо весь цукор з чвертю літра води, доводимо до кипіння і потім варимо ще хвилин 5 до повного розчинення цукру.
Заливаємо наші персики цукровим сиропом, туди ж кладемо паличку кориці, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо.
Кип'ятимо персики повторно, потім знову знімаємо з вогню і охолоджуємо.
Додаємо сік цілого лимона.
Додаємо сік в варення, ставимо його на вогонь і доводимо до кипіння вже в третій раз. Варимо 20-25 хвилин після закипання, після чого знімаємо з вогню. Паличку кориці видаляємо.
Стерилізуємо банки і кришки.
Розливаємо варення по банкам. Банки перевертаємо, вкутуємо ковдрою і залишаємо так на 24 годину. Потім персикове варення готове до тривалого зберігання.