Варення з персиків в сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Це гарне прозоре варення з цільними шматочками персиків має припасти вам до смаку, адже не дарма воно готується так довго і ретельно. Доведеться трішечки попаритися, але воно того варто!
Це простий рецепт приготування варення з персиків в сиропі. Необхідні інгредієнти: персики, цукор, вода і лимонний сік. До речі, якщо ви придбали замість персиків нектарини, вони теж чудово підійдуть. Персикове або нектаріновой варення, зварене з даного рецептом, відмінно зберігається при кімнатній температурі, навіть якщо його закрити звичайної поліетиленової кришечкою. Вдалого приготування!
- Персики - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 200 мілілітрів
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
Промийте і поріжте персики на невеликі шматочки.
З цукру і води зваріть сироп. Коли цукор повністю розчиниться, зніміть його з плити, трохи охолодіть і додайте лимонний сік.
Кладемо нарізані персики в теплий сироп на добу. Періодично перемішуйте для рівномірного просочення.
На наступний день нагрійте персики в сиропі до кипіння, вимкніть плиту та залиште варення ще на добу. Кришкою не закривайте його, можна просто прикрити марлею, також не забувайте періодично розмішувати.
Так виглядає варення після першого приварювання.
Через добу нагрійте варення до кипіння, зменшіть вогонь і варіть при акуратному помішуванні до упарювання приблизно 200 мл рідини (якщо варення більше, потрібно випарувати кількість рідини відповідне налитої при варінні сиропу води). Це займе до 10 хвилин.
Готове варення розкладіть в банки і закрийте кришками.
Готове варення розкладіть в банки і закрийте кришками.
Смачного!