Варення з персиків по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт я вичитав з книги"100 рецептів варення" . Треба сказати, що незважаючи на таку назву, нічого складного в самому процесі приготування немає. Виходить гарне, ароматне варення!
Поділюся з вами секретом, як приготувати варення з персиків по-грецьки в домашніх умовах. З 1, 5 кг персиків вийде 3 банки по 0, 5 L. Головний секрет цього рецепту в тому, що варення вариться безпосередньо в банках. Цим ви істотно економите свій час. До того ж, варення виходить дійсно смачним і дуже актуально в зиязик пору!
- Персики - 1, 5 кілограма
- Цукор - 3 склянки
- Лимонна кислота - 1/3 чайних ложки
Персики моєму холодною водою, якщо шкірочка занадто волохата - можна її видалити, помістивши персики в окріп.
Персики наріжте на тонкі часточки.
До речі, найкраще підходять тверді персики, з переспілими може вийде не дуже.
Помістіть персики в банки, зверху засипте цукром.
Банки слід заповнити персиками до самого верху, так як під час варіння персики ще "сядуть" .
Відправляємо банки в каструлю з водою, накриваємо каструлю кришкою і доводимо до кипіння. Персик пустить сік. Загалом вариться варення 2-2, 5 годин. В кінці варіння, в кожну банку додайте трохи лимонної кислоти (на кінчику ножа). Готове варення закрийте кришками і дайте йому охолонути. Смачного!