Варення з морошки від кашлю
(покроковий рецепт з фото)
Хоч дістати цю ягоду у нас не так вже й просто, але все ж варто постаратися і заготовити з неї хоча б баночку варення, адже взимку воно допоможе вам впоратися з кашлем та іншими симптомами застуди.
На жаль, у нас ця соковита, смачна і неймовірно корисна ягода є справжнім дефіцитом, і щоб знайти її, доведеться побігати, проте воно того варто. Коли я була маленька, бабуся готувала для нас варення з морошки від кашлю в домашніх умовах, вона завжди говорила, що це найкращі ліки при застуді. Можливо, тут вся справа була в силі самонавіювання, а можливо, дійсно варення допомагало, але так чи інакше, кашель проходив, тому тепер, коли я виросла, то, як і бабуся, готую таке чудове варення. Воно не тільки корисне, але і неймовірно смачне і ароматне, а сам рецепт приготування варення з морошки від кашлю дуже простий і легкий, так що обов'язково спробуйте зробити це відмінне ласощі.
1) Насамперед, перебираємо ягоди, видаляємо непотрібне сміття і викладаємо морошку в друшляк, промиваємо її під холодною водою і залишаємо над каструлею, щоб вода стікала.
2) Потім необхідно приготувати цукровий сироп, для цього наливаємо в чисту каструлю воду і висипаємо в неї цукор. Ставимо цю суміш на повільний вогонь і нагріваємо все до повного розчинення гранул цукру.
3) Після того як рідина закипить, викладаємо в сироп ягоди і варимо їх на повільному вогні протягом 40-50 хвилин.
4) Після закінчення часу акуратно витягаємо морошку і перетираємо ягоди за допомогою сита, потім повертаємо їх назад в сироп і варимо ще хвилин 15-20.
5) Знімаємо каструлю з вогню і даємо варення охолонути, потім розкладаємо його по стерилізованим банкам і закриваємо кришками, зберігаємо в прохолодному темному місці.
Варення виходить дуже смачне і яскраве, золотисто-сонячного кольору, воно не тільки допоможе впоратися з застудою, але і підніме вам настрій. Смачного!
- Морошка - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1, 5 L
1) Насамперед, перебираємо ягоди, видаляємо непотрібне сміття і викладаємо морошку в друшляк, промиваємо її під холодною водою і залишаємо над каструлею, щоб вода стікала.
2) Потім необхідно приготувати цукровий сироп, для цього наливаємо в чисту каструлю воду і висипаємо в неї цукор. Ставимо цю суміш на повільний вогонь і нагріваємо все до повного розчинення гранул цукру.
3) Після того як рідина закипить, викладаємо в сироп ягоди і варимо їх на повільному вогні протягом 40-50 хвилин.
4) Після закінчення часу акуратно витягаємо морошку і перетираємо ягоди за допомогою сита, потім повертаємо їх назад в сироп і варимо ще хвилин 15-20.
5) Знімаємо каструлю з вогню і даємо варення охолонути, потім розкладаємо його по стерилізованим банкам і закриваємо кришками, зберігаємо в прохолодному темному місці.
Варення виходить дуже смачне і яскраве, золотисто-сонячного кольору, воно не тільки допоможе впоратися з застудою, але і підніме вам настрій. Смачного!