Льодяники від кашлю дітям
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний засіб при кашлі - льодяники. На жаль, аптечні льодяники не справляються з цим завданням, тому на допомогу приходять саморобні льодяники на основі цукрового сиропу.
Опис приготування:
Як зробити льодяники від кашлю в домашніх умовах?
1. Для початку потрібно відварити трави, тому нам потрібно вилити в каструльку один стакан води, висипати туди травички і томити їх на повільному вогні під кришкою хвилин 20.
2. Після цього зцідити відвар і вилити назад в каструлю, додати до нього мед і імбир, довести до кипіння, а потім варити на повільному вогні, щоб мед"не втік" , потрібно відвар весь час помішувати.
3. При нагріванні суміш буде стає все більш вузький, тому потрібно її постійно перемішувати, найкраще дерев'яною ложкою або лопаткою. Коли суміш стане зовсім вузький і почне утворювати нитки, то потрібно зробити наступне: капніть трохи сиропу в чашку з холодною водою - і надкусити застиглу краплю. Якщо вона клейка і прилипає до зубів, то потрібно варити сироп ще трохи. Якщо краплю можна розгризти, то сироп вже готовий.
4. Якщо сироп почне кристалізуватися, то можна додати в нього трохи води і додаткову ложку меду, прибрати кристали і варити далі до потрібної консистенції.
5. Коли сироп вже готовий і впала в стакан холодної води краплю можна розгризти, потрібно взяти силіконові формочки, змастити їх маслом, для того, щоб льодяники потім легко можна було дістати і заповнити їх карамельної масою і залишити остигати.
Доброго Вам здоров'я!
- Мед - 250-300 грам
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Сушені трави - 1/4 склянки (шавлія, бузина, кора дикої вишні)
1. Для початку потрібно відварити трави, тому нам потрібно вилити в каструльку один стакан води, висипати туди травички і томити їх на повільному вогні під кришкою хвилин 20.
2. Після цього зцідити відвар і вилити назад в каструлю, додати до нього мед і імбир, довести до кипіння, а потім варити на повільному вогні, щоб мед"не втік" , потрібно відвар весь час помішувати.
3. При нагріванні суміш буде стає все більш вузький, тому потрібно її постійно перемішувати, найкраще дерев'яною ложкою або лопаткою. Коли суміш стане зовсім вузький і почне утворювати нитки, то потрібно зробити наступне: капніть трохи сиропу в чашку з холодною водою - і надкусити застиглу краплю. Якщо вона клейка і прилипає до зубів, то потрібно варити сироп ще трохи. Якщо краплю можна розгризти, то сироп вже готовий.
4. Якщо сироп почне кристалізуватися, то можна додати в нього трохи води і додаткову ложку меду, прибрати кристали і варити далі до потрібної консистенції.
5. Коли сироп вже готовий і впала в стакан холодної води краплю можна розгризти, потрібно взяти силіконові формочки, змастити їх маслом, для того, щоб льодяники потім легко можна було дістати і заповнити їх карамельної масою і залишити остигати.
Доброго Вам здоров'я!