Рецепт Льодяники від кашлю дітям фото

Льодяники від кашлю дітям
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Імбир , Мед
Дієтичне харчування , Рецепти без шкоди
Для дітей
Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Відмінний засіб при кашлі - льодяники. На жаль, аптечні льодяники не справляються з цим завданням, тому на допомогу приходять саморобні льодяники на основі цукрового сиропу.

Опис приготування:

Як зробити льодяники від кашлю в домашніх умовах?

1. Для початку потрібно відварити трави, тому нам потрібно вилити в каструльку один стакан води, висипати туди травички і томити їх на повільному вогні під кришкою хвилин 20.

2. Після цього зцідити відвар і вилити назад в каструлю, додати до нього мед і імбир, довести до кипіння, а потім варити на повільному вогні, щоб мед"не втік" , потрібно відвар весь час помішувати.

3. При нагріванні суміш буде стає все більш вузький, тому потрібно її постійно перемішувати, найкраще дерев'яною ложкою або лопаткою. Коли суміш стане зовсім вузький і почне утворювати нитки, то потрібно зробити наступне: капніть трохи сиропу в чашку з холодною водою - і надкусити застиглу краплю. Якщо вона клейка і прилипає до зубів, то потрібно варити сироп ще трохи. Якщо краплю можна розгризти, то сироп вже готовий.

4. Якщо сироп почне кристалізуватися, то можна додати в нього трохи води і додаткову ложку меду, прибрати кристали і варити далі до потрібної консистенції.

5. Коли сироп вже готовий і впала в стакан холодної води краплю можна розгризти, потрібно взяти силіконові формочки, змастити їх маслом, для того, щоб льодяники потім легко можна було дістати і заповнити їх карамельної масою і залишити остигати.

Доброго Вам здоров'я!

  • Мед - 250-300 грам
  • Мелений імбир - 1 Чайна ложка
  • Сушені трави - 1/4 склянки (шавлія, бузина, кора дикої вишні)
Як зробити льодяники від кашлю в домашніх умовах?

1. Для початку потрібно відварити трави, тому нам потрібно вилити в каструльку один стакан води, висипати туди травички і томити їх на повільному вогні під кришкою хвилин 20.

2. Після цього зцідити відвар і вилити назад в каструлю, додати до нього мед і імбир, довести до кипіння, а потім варити на повільному вогні, щоб мед"не втік" , потрібно відвар весь час помішувати.

3. При нагріванні суміш буде стає все більш вузький, тому потрібно її постійно перемішувати, найкраще дерев'яною ложкою або лопаткою. Коли суміш стане зовсім вузький і почне утворювати нитки, то потрібно зробити наступне: капніть трохи сиропу в чашку з холодною водою - і надкусити застиглу краплю. Якщо вона клейка і прилипає до зубів, то потрібно варити сироп ще трохи. Якщо краплю можна розгризти, то сироп вже готовий.

4. Якщо сироп почне кристалізуватися, то можна додати в нього трохи води і додаткову ложку меду, прибрати кристали і варити далі до потрібної консистенції.

5. Коли сироп вже готовий і впала в стакан холодної води краплю можна розгризти, потрібно взяти силіконові формочки, змастити їх маслом, для того, щоб льодяники потім легко можна було дістати і заповнити їх карамельної масою і залишити остигати.

Доброго Вам здоров'я!

Схожі рецепти