Льодяники від кашлю дітям
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний засіб при кашлі - льодяники. На жаль, аптечні льодяники не справляються з цим завданням, тому на допомогу приходять саморобні льодяники на основі цукрового сиропу.
Як зробити льодяники від кашлю в домашніх умовах?
1. Для початку потрібно відварити трави, тому нам потрібно вилити в каструльку один стакан води, висипати туди травички і томити їх на повільному вогні під кришкою хвилин 20.
2. Після цього зцідити відвар і вилити назад в каструлю, додати до нього мед і імбир, довести до кипіння, а потім варити на повільному вогні, щоб мед "не втік", потрібно відвар весь час помішувати.
3. При нагріванні суміш буде стає все більш вузький, тому потрібно її постійно перемішувати, найкраще дерев'яною ложкою або лопаткою. Коли суміш стане зовсім вузький і почне утворювати нитки, то потрібно зробити наступне: капніть трохи сиропу в чашку з холодною водою - і надкусити застиглу краплю. Якщо вона клейка і прилипає до зубів, то потрібно варити сироп ще трохи. Якщо краплю можна розгризти, то сироп вже готовий.
4. Якщо сироп почне кристалізуватися, то можна додати в нього трохи води і додаткову ложку меду, прибрати кристали і варити далі до потрібної консистенції.
5. Коли сироп вже готовий і впала в стакан холодної води краплю можна розгризти, потрібно взяти силіконові формочки, змастити їх маслом, для того, щоб льодяники потім легко можна було дістати і заповнити їх карамельної масою і залишити остигати.
Доброго Вам здоров'я!
- Мед - 250-300 грам
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Сушені трави - 1/4 склянки (шавлія, бузина, кора дикої вишні)
1. Для початку потрібно відварити трави, тому нам потрібно вилити в каструльку один стакан води, висипати туди травички і томити їх на повільному вогні під кришкою хвилин 20.
2. Після цього зцідити відвар і вилити назад в каструлю, додати до нього мед і імбир, довести до кипіння, а потім варити на повільному вогні, щоб мед "не втік", потрібно відвар весь час помішувати.
3. При нагріванні суміш буде стає все більш вузький, тому потрібно її постійно перемішувати, найкраще дерев'яною ложкою або лопаткою. Коли суміш стане зовсім вузький і почне утворювати нитки, то потрібно зробити наступне: капніть трохи сиропу в чашку з холодною водою - і надкусити застиглу краплю. Якщо вона клейка і прилипає до зубів, то потрібно варити сироп ще трохи. Якщо краплю можна розгризти, то сироп вже готовий.
4. Якщо сироп почне кристалізуватися, то можна додати в нього трохи води і додаткову ложку меду, прибрати кристали і варити далі до потрібної консистенції.
5. Коли сироп вже готовий і впала в стакан холодної води краплю можна розгризти, потрібно взяти силіконові формочки, змастити їх маслом, для того, щоб льодяники потім легко можна було дістати і заповнити їх карамельної масою і залишити остигати.
Доброго Вам здоров'я!