Шипшина від кашлю
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятайте, як в дитинстві ми любили пити солодкий сироп при кашлі? Це було єдине ліки, яке любили. Але зараз магазинний варіант містить багато непотрібного в складі. Краще зробити його будинку.
Приготуйте шипшина від кашлю, це джерело вітаміну С. В цілому такий рецепт допомагає зміцнити імунітет і відновити сили, тому одну-дві ложечки можна пити щодня. Тим більше, що сироп виходить не просто солодким, але і з незвичайною кислинкою і спеціями.
- Шипшина - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Вода - 1 літр
- Лимон - 1 штука
- Зірочка бадьяна - 1 штука
- Паличка кориці - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
Шипшина промийте. Залийте ягоди водою на 10 хвилин, потім її злийте.
Викладіть ягоди в каструлю разом з корицею, бадьяном і цукром.
Чистий лимон розріжте навпіл. З однієї половинки вичавіть сік в каструлю, а другу додайте повністю.
Потім влийте 1 літр води. Кип'ятіть інгредієнти на середньому вогні 20 хвилин.
Варіть сироп до темно-рожевого або коричневого кольору. Видаліть лимон і спеції.
Перелийте сироп в чисту банку і закрутіть кришкою. Зберігайте його в холодильнику. Не хворійте!