Варення з кураги
(покроковий рецепт з фото)
Варення з кураги - дуже незвичайне і в той же час, неймовірно смачне варення. Його приготування не складе великих труднощів і не забере багато часу!
Покроковий рецепт приготування варення з кураги:
Şag1: курагу промити, покласти в каструлю. Залити холодною водою і додати цукру. Поставити на сильний вогонь і довести до кипіння. Недовго варити (близько 5 хвилин), періодично помішуючи, щоб цукор повністю розчинився. Далі почути з вогню і дати настоятися близько 2-3 годин.
КРОК 2: Потім варення знову поставити на сильний вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і знову залишити його настоюватися близько 3 годин.
Шаг3: Лимони вимити і, не очищаючи від шкірки, нарізати дрібними кубиками, видаляючи кісточки. Мигдаль опустити в окріп на хвилини 3, потім відкинути в друшляк і очистити від шкірки.
Шаг4: Після того, як варення другий закінчило настоюватися, знову відправити його на сильний вогонь і довести до кипіння. Додати лимони і мигдаль, і, перемішуючи, варити ще 5 хвилин.
Şag5: Гаряче варення розлити по банках, закупорити і залишити в сухому і теплому місці.
Готово!
- Чорнослив - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Лимон - 2 штуки
- Мигдаль - 200 грам
Şag1: курагу промити, покласти в каструлю. Залити холодною водою і додати цукру. Поставити на сильний вогонь і довести до кипіння. Недовго варити (близько 5 хвилин), періодично помішуючи, щоб цукор повністю розчинився. Далі почути з вогню і дати настоятися близько 2-3 годин.
КРОК 2: Потім варення знову поставити на сильний вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і знову залишити його настоюватися близько 3 годин.
Шаг3: Лимони вимити і, не очищаючи від шкірки, нарізати дрібними кубиками, видаляючи кісточки. Мигдаль опустити в окріп на хвилини 3, потім відкинути в друшляк і очистити від шкірки.
Шаг4: Після того, як варення другий закінчило настоюватися, знову відправити його на сильний вогонь і довести до кипіння. Додати лимони і мигдаль, і, перемішуючи, варити ще 5 хвилин.
Şag5: Гаряче варення розлити по банках, закупорити і залишити в сухому і теплому місці.
Готово!