Варення з кульбаб з квітками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Не думала, що з кульбаб варять варення. Поїздка до бабусі змінила моє уявлення про це, і я була вражена, наскільки ці ласощі смачне. Взяла рецепт у бабусі, тепер ділюся з вами.
Опис приготування:
Моя бабуся розповіла, як правильно приготувати варення з кульбаб з квітками, я була в шоці наскільки все просто і смачно. При приготуванні варення можна не відокремлювати пелюстки від самого бутона, а варити повністю головки квітки. Зберігати варення краще в холодильнику. Варення з кульбаб з квітками відмінно підійде до будь-якого чаю, його можна вживати окремо, а можна намазувати на хліб, виходить дуже смачно.
- Квіти кульбаб - 200 штук
- Лимонна кислота - 13 грам
- Цукор - 450 грам
- Вода - 400 мілілітрів
1. Квіти кульбаб злегка промийте під водою, відокремте пелюстки від головки квітки. У каструлю з водою складіть пелюстки і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Далі, помішуючи, варіть кульбаби ще хвилин 13, зменшивши вогонь.
2. Процідіть відвар через дрібне ситечко, можна використовувати і марлю. Головне завдання - максимально віджати від води кульбаби.
3. В результаті у вас вийде такий відвар коричневого кольору. Чим більше будете використовувати квіток, тим відвар буде темніше. Перелийте його в каструлю і поставте варитися на середньому вогні.
4. Додайте цукор, коли відвар з кульбаби закипить. Додавайте цукор поступово, постійно помішуючи. Після чого варіть все протягом 13-15 хвилин.
5. Додайте лимонну кислоту в каструлю, ретельно перемішуючи. Залиште ще на пару хвилин на плиті.
6. Зніміть каструлю з вогню і залиште її вміст остигати (приблизно на добу). Варення за цей час загусне.
7. Простерилизуйте банки, де передбачається зберігання варення. Перелийте варення в банки, закатати. Варення з кульбаб готово.