Рецепт Варення з груші фото

Варення з груші
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Варення можна зварити з будь-яких фруктів, ягід і овочів. Баночка варення допоможе згадати про смак літа, а також підняти настрій солоденьким. Розповім, як приготувати варення з груші.

Опис приготування:

Варення варять з одного виду фруктів або ягід, а також комбінують декілька. У його приготуванні немає строгих обмежень по змішуванню продуктів, беріть все, що вам подобаються або зростає на дачі. Варення можна їсти відразу після охолодження або закупорити його на зиму, і насолоджуватися ним потім.

  • Груші - 8-10 штук
  • Вода - 1/4 склянки
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
  • Мелений імбир - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
1
Вимийте груші, очистіть їх від шкірки, видаліть серцевину і хвостики, потім наріжте кубиком (близько 2, 5-3 см).
2
У велику каструлю викладіть груші, додайте воду, всі спеції. Надішліть каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння.
3
Варіть після закипання 25-30 хвилин, потім приберіть з вогню. Готове варення, по бажанню, можна подрібнити в блендері.
4
Готове варення не призначене для закупорювання на зиму, тому розлийте його в банки і відправте в холодильник. Їжа навколо 1-1, 5 тижнів.

Схожі рецепти