Рецепт Варення з груші Дюшес фото

Варення з груші Дюшес
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Пропоную вам рецепт приготування варення з груші Дюшес. Варення виходить дуже солодким, так як і сам сорт відрізняється підвищеною солодкістю.

Опис приготування:

Щоб приготувати солодке варення з груші Дюшес, необхідно для початку розм'якшити грушу в кип'яченій воді. Відвар, в якому готовііась груші, також знайде собі застосування в подальшому. Розтерті на ситі груші потрібно буде зварити в відварі з додаванням цукру.

  • Груші - 1 кілограм
  • Вода - 2-3 склянок
  • Цукровий пісок - 500-600 грам
  • Лимонна кислота - 4 грами
варення з груші Дюшес - фото крок 1
Моєму груші в холодній воді, очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину. М'якоть нарізаємо часточками. Опускаємо груші в каструлю з водою і тушкуємо близько 3-5 хвилин до розм'якшення.
варення з груші Дюшес - фото крок 2
М'які часточки груш протираємо ситом до стану кашки. Опускаємо грушеве пюре в каструлю з водою, в якій вони варилися, посипаємо цукром. Ставимо каструлю на повільний вогонь і, помішуючи, вари до зменшення обсягу маси в два рази.
варення з груші Дюшес - фото крок 3
Поки йде процес варіння, стерилізуємо банки. Опускаємо їх в каструлю з киплячою водою на 10-15 хвилин.
варення з груші Дюшес - фото крок 4
Переливаємо варення в банки, закочує або закриваємо кришкою і залишаємо на зберігання в кімнатній температурі протягом одного дня. Після цього варення можна подавати до столу.

Схожі рецепти