Варення з фізаліса на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Здається, що варення з фізалісу на зиму в домашніх умовах досить незвичайні ласощі, але це не так. У нашій родині його готують щосезону, а з'їдається воно миттєво.
Я пропоную класичний рецепт варення з фізалісу на зиму, яке готували ще за старих часів. Про корисність цієї ягоди знають багато, але не всі знають, що з фізалісу роблять варення.
- Fizalis - 300 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 400 грам
- Обкладинка - 1 штука
1. Отже, беремо фізаліс і очищаємо кожну ягоду від листків. Ретельно їх миємо й кожну протикаємо голкою.
2. Засипаємо ягоди цукром в каструлі і відставляємо на півгодини. Потім додаємо в каструлю трохи води і ставимо на повільний вогонь. Кришкою каструлю не накривати.
3. Чекаємо, коли розчиниться цукор і доводимо варення до кипіння. Саме в цей момент слід покласти паличку кориці (але, по бажанню) і прокип'ятити ще близько 5 хвилин.
4. Після закипання я зазвичай додаю лимонний сік, після чого зменшуємо вогонь і мучуся варення близько 2 годин.
5. От і все, наше варення з фізалісу на зиму в домашніх умовах готове! Відправляємо його по стерилізованим банкам і насолоджуємося ласощами в холодну пору року з чаєм.