Варення з фізаліса суничного
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне блюдо - варення з фізалісу суничного, приготоване в домашніх умовах. Мало хто знайомі з цим продуктом, тому я вас з ним познайомлю. Фізаліс також використовують для салатів і рагу.
Я вирішила поекспериментувати і приготувати варення з фізалісу суничного в домашніх умовах. Чому б і ні? З цієї ягоди можна готувати не тільки солодкі ласощі, а використовувати фізаліс в якості основного інгредієнта в салатах. Раджу звернути увагу на цей рецепт, оскільки він перевірений роками.
- Фізаліс суничний - 200 грам
- Цукор - 50 грам
- Ваніль - За смаком
1. Fizalis - це далекий родич баклажанів і помідорів. На його основі часто готують рагу і салати, але найчастіше - варення з фізалісу суничного в домашніх умовах. Овочевий фізаліс дуже гіркий, а ось суничний має особливий, м'якший смак.
2. Складіть ягоди в миску і замочіть водою. Потім засипте цукром і розподіліть його рівномірно методом струшування. Залиште ягоди на півгодини.
3. Після того, як ягоди постоять в цукрі поставте ємність на слабкий вогонь і проваріть близько 15 хвилин. Постійно помішуйте, щоб уникнути пригорання.
4. Тепер можна сміливо розливати варення по банкам і відправляти його в льох або комору. Таке ласощі можна їсти вранці, використовувати варення в якості крему для тортів або просто додавати в коктейлі.