Рецепт Варення з фізаліса фото

Варення з фізаліса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
Вагітним і годуючим
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Fizalis - солодка ягода з Америки, яку ми знаємо, як прикраса коктейлів і десертів. Однак фізаліс може бути і головним інгредієнтом - наприклад, можна приготувати варення з фізалісу.

Опис приготування:

Варення з фізаліса в наших краях - штука досить екзотична, тому якщо ви поставите його на стіл - можете не сумніватися, гості будуть здивовані. При всьому при цьому, приготувати варення з фізалісу нескладно - сам фізаліс продається в більшості великих супермаркетах, а рецепт досить-таки простий. Тому, якщо любите експерименти - дерзайте!

  • Fizalis - 300 грам
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Цукор коричневий - 400 грам
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Вода - 150 мілілітрів
варення з фізаліса - фото крок 1
Спершу необхідно очистити наш фізаліс від листочків, промити його і кожну ягідку проткнути зубочисткою, як на фото.
варення з фізаліса - фото крок 2
Кладемо ягоди в каструлю, туди ж насипаємо цукор.
варення з фізаліса - фото крок 3
Наливаємо в каструлю воду і ставимо її на середній вогонь. ВАЖЛИВО - кришкою не накривати!
варення з фізаліса - фото крок 4
Коли цукор повністю розчиниться - збільшуємо вогонь. Доводимо до кипіння, кидаємо паличку кориці і кип'ятимо близько 10 хвилин.
варення з фізаліса - фото крок 5
Потім зменшуємо вогонь майже до мінімуму, додаємо лимонний сік і залишаємо варитися на 2 годину.
варення з фізаліса - фото крок 6
Через дві години дістаємо з варення паличку кориці.
варення з фізаліса - фото крок 7
А саме варення, не даючи йому охолонути, розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Вітаю - варення з фізалісу готове

Схожі рецепти