Рецепт Варення з чорниці на зиму фото

Варення з чорниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Чорниця
Вагітним і годуючим
Для дітей
Заготовки, Варення

Не знаю як у вас, але у мене чорниця одна з найулюбленіших лісових ягід! Я можу їсти її нескінченно - свіжу, в випічці і звичайно ж ароматне, надзвичайно смачне і гарне варення з чорниці!

Каструлю для приготування варення краще брати з нержавіючої сталі. Чим ніжніше фрукти або ягоди, тим в меншому обсязі їх краще варити. Наприклад чорницю, за один раз краще варити не більше ніж 2 кг. Так краще прогрівається сік і зберігаються шматочки ягід. Розповім вам, як приготувати варення з чорниці на зиму.

  • Чорниця - 1 кілограм
  • Цукор - 0, 5 кілограма
варення з чорниці на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки варення по 0, 5 L. З невеликим залишком. Можна взяти одну банку - 0, 5 л., другу - 0, 7.
варення з чорниці на зиму - фото крок 2
Ягоди переберіть і помийте.
варення з чорниці на зиму - фото крок 3
Ягоди пам'ятайте пластикової товкачем або пробийте блендером. Але я більше люблю, щоб були великі шматочки ягід, тому толкушкой.
варення з чорниці на зиму - фото крок 4
Додайте цукор і перемішайте.
варення з чорниці на зиму - фото крок 5
Варіть 12-15 хвилин на повільному вогні після закипання. Періодично помішуйте.
варення з чорниці на зиму - фото крок 6
Залийте гаряче варення в стерилізовані банки і закрийте стерилізованої кришкою.
варення з чорниці на зиму - фото крок 7
Приємного чаювання взимку.

Схожі рецепти