Варення з чорниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю як у вас, але у мене чорниця одна з найулюбленіших лісових ягід! Я можу їсти її нескінченно - свіжу, в випічці і звичайно ж ароматне, надзвичайно смачне і гарне варення з чорниці!
Каструлю для приготування варення краще брати з нержавіючої сталі. Чим ніжніше фрукти або ягоди, тим в меншому обсязі їх краще варити. Наприклад чорницю, за один раз краще варити не більше ніж 2 кг. Так краще прогрівається сік і зберігаються шматочки ягід. Розповім вам, як приготувати варення з чорниці на зиму.
- Чорниця - 1 кілограм
- Цукор - 0, 5 кілограма
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки варення по 0, 5 L. З невеликим залишком. Можна взяти одну банку - 0, 5 л., другу - 0, 7.
Ягоди переберіть і помийте.
Ягоди пам'ятайте пластикової товкачем або пробийте блендером. Але я більше люблю, щоб були великі шматочки ягід, тому толкушкой.
Додайте цукор і перемішайте.
Варіть 12-15 хвилин на повільному вогні після закипання. Періодично помішуйте.
Залийте гаряче варення в стерилізовані банки і закрийте стерилізованої кришкою.
Приємного чаювання взимку.