Рецепт Варення з айви з кісточками фото

Варення з айви з кісточками
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Фрукти , Айва
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Шукаєте рецепт, як приготувати варення з айви з кісточками? Пропонуємо покрокову фотоінструкцію смачного варення з цільними шматочками фрукта. Часу витрачається відносно небагато.

Опис приготування:

Айву можна брати будь-яку. Смак варення виходить кисло-солодким з бурштиновим сиропом, який схожий на мед. Смак такого варення сподобається дорослим і дітям. Можна додати менше цукру, тоді воно буде більш кислуватим. Приготування займе у вас час, проте кінцевий результат вас дуже порадує.

  • Айва - 2 кілограма
  • Цукор - 2 кілограма
  • Лимонна кислота - За смаком
варення з айви з кісточками - фото крок 1
1. Беремо айву і цукру в рівних пропорціях.
варення з айви з кісточками - фото крок 2
2. Айву розрізаємо на дольки, вичищаємо серцевину, але кісточки не видаляти, відправляємо їх в холодильник.
варення з айви з кісточками - фото крок 3
3. Бланшуємо порцію шматочків фрукта. Для цього в каструлі кип'ятимо воду, додаємо лимонну кислоту і закидаємо часточки на пару хвилин.
варення з айви з кісточками - фото крок 4
4. Через 2 хвилини відразу виймаємо. Вони повинні залишитися твердими і ні в якому разі не повинні розпастися.
варення з айви з кісточками - фото крок 5
5. Відкидаємо їх на сито, щоб пішла зайва волога.
варення з айви з кісточками - фото крок 6
6. Перекидаємо шматочки в каструлю, де будемо варити варення, і засипаємо їх трьома ложками цукру і дрібкою лимонної кислоти.
варення з айви з кісточками - фото крок 7
7. Ті ж дії проводимо і з іншими шматочками, поки вся айва не закінчиться. Необхідно робити саме порційно, щоб фрукт не потемнів і не обвітрилася. Чи не використовуємо весь цукор, залишаємо для іншого етапу.
варення з айви з кісточками - фото крок 8
8. Накриваємо все шматочки з цукром і лимонною кислотою рушником і залишаємо до наступного ранку.
варення з айви з кісточками - фото крок 9
9. На наступний день відкриваємо рушник і дивимося, щоб айва дала сік.
варення з айви з кісточками - фото крок 10
10. Додаємо цукор, що залишився.
варення з айви з кісточками - фото крок 11
11. Ставимо таз на вогонь, доводимо масу до кипіння.
варення з айви з кісточками - фото крок 12
12. Накриваємо айву рушником і кришкою і залишаємо так на кілька годин.
варення з айви з кісточками - фото крок 13
13. Прибираємо рушник і варимо фрукти вдруге.
варення з айви з кісточками - фото крок 14
14. При третьої варіння варення ставимо на плиту і доводимо до кипіння, так кип'ятимо десять хвилин. За кілька хвилин до закінчення варіння дістаємо з холодильника серцевини і видобуваємо насіння, відправляємо їх в варення, перемішуємо і варимо.
варення з айви з кісточками - фото крок 15
15. Закочує варення в стерилізовані банки, також його можна їсти відразу, як охолоне. Краще, щоб воно настоялося мінімум 1 місяць, щоб кісточки просочилися сиропом.

Схожі рецепти