Вареники з капустою на пару
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та ситні вареники з капустою завжди будуть бажаними на обід або вечерю. У цієї страви смак справжньої домашньої кухні, тому вареники коштують того, щоб витрать на них приготування пару годинок.
Такі смачні вареники я пам'ятаю ще з дитинства, оскільки село моєї бабусі перебувала на кордоні з Україною, то це блюдо було у нас одним з основних, змінювалися в ньому тільки начинки. Ми перепробували всі: і картоплю, і грибочки, і сир, і різні ягідні начинки, але все одно цей простий рецепт вареників з капустою на пару залишався нашим улюбленим. Звичайно, ніяких пароварок в той час не було, тому в хід йшов звичайний друшляк і каструля, бабуся завжди говорила, що вареники потрібно робити тільки на пару. Так я готую їх і тепер, тільки з сучасною технікою все стало набагато простіше і швидше, і зараз я розповім вам, як приготувати вареники з капустою на пару, щоб ви могли порадувати свою сім'ю цим смачним блюдом.
- Борошно пшеничне - 4-5 склянок
- Сироватка - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки(+ в начинку до смаку)
- Капуста - 0, 5 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком