Рецепт Ванільний десерт фото

Ванільний десерт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Ваніль , Спеції , Прянощі , Приправи , Ванілін
Низькокалорійні
На полуденок , На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Легкий і ароматний ванільний десерт прикрасить будь-який полуденок! Подавати його можна не тільки в кремоподібну вигляді, але і як морозиво, воно просто ні з чим не можна порівняти! Ділюся чудесним рецептиком.

Опис приготування:

Ванільним десертом може бути і мус, я хочу, але ось морозиво, по-моєму, кращий з варіантів. Для приготування ванільного десерту знадобляться жирні вершки. До речі, їх можете замінити на збиті вершки, вони теж підходять. Ще запасіться 6 жовтками яєчними, безпосередньо ванільним стручком і екстрактом (якщо ви хочете більш насиченого аромату ванілі). Начинкою можуть послужити будь-які ягоди на ваш смак.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 75 склянки
  • Вершки - 2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Стручок ванілі - 1 штука
  • Яєчні жовтки - 6 штук
  • Ванільний екстракт - 0, 75 чайних ложки
  • Чорниця - 1 Склянка
  • Portveyn - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 25 склянки (для ягідної начинки )
  • Цедра лимону - 0, 5 штуки
ванільний десерт - фото крок 1
Спочатку збийте яєчні жовтки, відставте їх в сторону.
ванільний десерт - фото крок 2
Молоко вилийте в каструлю, додайте дрібку солі і 0, 75 склянки цукру, на середньому вогні підігрійте, але кипіти молоко не повинно.
ванільний десерт - фото крок 3
Помішуйте молоко, щоб цукор розчинився, потім додайте його в жовтки, вливаючи цівкою і помішуючи при цьому.
ванільний десерт - фото крок 4
Поверніть молочно-яєчну суміш на вогонь і, продовжуючи помішувати, готуйте на невеликому вогні, поки суміш не загусне.
ванільний десерт - фото крок 5
У глибоку миску викладіть вершки і додайте до них яєчно-молочну густу суміш, протираючи її через сито.
ванільний десерт - фото крок 6
Стручок ванілі очистіть, подрібніть насіння, додайте їх до маси разом з екстрактом і перемішайте. Поставте в холодильник і дайте повністю охолонути.
ванільний десерт - фото крок 7
Поки ванільна маса остигає, займіться ягодами.
Викладіть в каструлю чорницю, налийте портвейн і додайте чверть склянки цукру. На невеликому вогні готуйте, поки вино майже все не випарується. Слідкуйте, щоб все ягоди були в цукрі і не пригорали.
ванільний десерт - фото крок 8
Потім додайте цедру половинки лимона і готуйте ще пару хвилин.
Потім ягідної начинці дайте охолонути.
ванільний десерт - фото крок 9
Візьміть контейнер для морозива (підійде звичайний пластиковий судочек) і шарами викладіть ванільну масу, остигнула в холодильнику, а також ягідну.
ванільний десерт - фото крок 10
І так до кінця.
Надішліть в морозилку застигати, якщо ви хочете десерт подати як морозиво. А можете і відразу подати просто охолодженим, але не замороженим.
ванільний десерт - фото крок 11
Найбільше мені подобається готовий ванільний десерт в замороженому вигляді, його подавати можна зі свіжими ягодами або шоколадом.
Смачного!

Схожі рецепти