Ванільний десерт
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і ароматний ванільний десерт прикрасить будь-який полуденок! Подавати його можна не тільки в кремоподібну вигляді, але і як морозиво, воно просто ні з чим не можна порівняти! Ділюся чудесним рецептиком.
Ванільним десертом може бути і мус, я хочу, але ось морозиво, по-моєму, кращий з варіантів. Для приготування ванільного десерту знадобляться жирні вершки. До речі, їх можете замінити на збиті вершки, вони теж підходять. Ще запасіться 6 жовтками яєчними, безпосередньо ванільним стручком і екстрактом (якщо ви хочете більш насиченого аромату ванілі). Начинкою можуть послужити будь-які ягоди на ваш смак.
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 0, 75 склянки
- Вершки - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Стручок ванілі - 1 штука
- Яєчні жовтки - 6 штук
- Ванільний екстракт - 0, 75 чайних ложки
- Чорниця - 1 Склянка
- Portveyn - 1 Склянка
- Цукор - 0, 25 склянки (для ягідної начинки )
- Цедра лимону - 0, 5 штуки
Спочатку збийте яєчні жовтки, відставте їх в сторону.
Молоко вилийте в каструлю, додайте дрібку солі і 0, 75 склянки цукру, на середньому вогні підігрійте, але кипіти молоко не повинно.
Помішуйте молоко, щоб цукор розчинився, потім додайте його в жовтки, вливаючи цівкою і помішуючи при цьому.
Поверніть молочно-яєчну суміш на вогонь і, продовжуючи помішувати, готуйте на невеликому вогні, поки суміш не загусне.
У глибоку миску викладіть вершки і додайте до них яєчно-молочну густу суміш, протираючи її через сито.
Стручок ванілі очистіть, подрібніть насіння, додайте їх до маси разом з екстрактом і перемішайте. Поставте в холодильник і дайте повністю охолонути.
Поки ванільна маса остигає, займіться ягодами.
Викладіть в каструлю чорницю, налийте портвейн і додайте чверть склянки цукру. На невеликому вогні готуйте, поки вино майже все не випарується. Слідкуйте, щоб все ягоди були в цукрі і не пригорали.
Викладіть в каструлю чорницю, налийте портвейн і додайте чверть склянки цукру. На невеликому вогні готуйте, поки вино майже все не випарується. Слідкуйте, щоб все ягоди були в цукрі і не пригорали.
Потім додайте цедру половинки лимона і готуйте ще пару хвилин.
Потім ягідної начинці дайте охолонути.
Потім ягідної начинці дайте охолонути.
Візьміть контейнер для морозива (підійде звичайний пластиковий судочек) і шарами викладіть ванільну масу, остигнула в холодильнику, а також ягідну.
І так до кінця.
Надішліть в морозилку застигати, якщо ви хочете десерт подати як морозиво. А можете і відразу подати просто охолодженим, але не замороженим.
Надішліть в морозилку застигати, якщо ви хочете десерт подати як морозиво. А можете і відразу подати просто охолодженим, але не замороженим.
Найбільше мені подобається готовий ванільний десерт в замороженому вигляді, його подавати можна зі свіжими ягодами або шоколадом.
Смачного!
Смачного!