Ванільна сирна паска
(покроковий рецепт з фото)
Скоро Великдень, тому пропоную вам дізнатися, як приготувати ванільну сирну паску. Великдень є одним з головних атрибутів світлого свята, тому ставитися до неї потрібно з любов'ю.
Насправді приготувати сирну паску дуже легко, тим більше в наш час, коли можна використовувати блендер для додання сиру однорідної консистенції. Даний рецепт гарний тим, що в сир необхідно додати замочені родзинки, курагу і цукати, що значно покращує смак готової паски. Також ви можете додати трохи горіхів, а цедру лимона замінити цедрою апельсина, буде дуже смачно! Обов'язково приготуйте таку смачну і дуже ніжну паску для своїх близьких!
- Сир - 600 грам
- Цукати, родзинки і курага - 200 грам
- Цукрова пудра - 80 грам
- Вершки 35% - 150 грам
- Жовток - 3 штуки
- Цедра лимону - 1 штука
- Ванільний цукор - За смаком
1. Для початку замочіть родзинки і цукати в коньяку, поставте на 10 секунд в мікрохвильову піч. У сир додайте цедру лимона, ванільний цукор і цукрову пудру.
2. Злегка перемішайте лопаткою, перебейте масу блендером. Далі додайте курагу, цукати і родзинки.
3. У каструлю додайте вершки і жовтки, підігрійте на дрібненько вогні майже до кипіння, щоб маса стала тягучою і густою. Дайте вершкам 15 хвилин охолонути, після чого вилийте їх в сирну масу, добре перемішайте.
4. Викладіть сир у раніше застелену пергаментним папером форму (квадратну або круглу), розрівняйте верх і відправте на ніч в холодильник.
5. На наступний ранок вийміть паску з форми, прикрасьте її (можете зробити це за допомогою розтопленого шоколаду або цукрових олівців). Смачного!