Торт «змія»
(покроковий рецепт з фото)
Вам хочеться здивувати своїх гостей і порадувати дітей? Тоді пропоную вашій увазі простий рецепт торта "змія", адже він відрізняється не тільки своїм класним смаком, але і святковим зовнішнім виглядом.
Погодьтеся, це - дуже оригінальний торт. Кожному малюкові буде приємно поласувати таким тортом, та й дорослі порадіють такому нестандартному прикрасі святкового столу. Звичайно, щоб приготувати торт "змія", потрібно гарненько повозитися - це факт. Однак воно того варто, повірте Приємного апетиту! сподіваюся, рецепт торта "змія" вам сподобається.
- Цукор - 3 склянки(1 стакан для светлого коржа; 1 стакан для темного коржа; 1 стакан для крему)
- Яйце - 4 штуки(2 яйця для світлого коржа і 2 для темного)
- Крем - 2, 5 склянки(0.5 стакана для светлого коржа; 1 стакан для темного коржа і 1 стакан для крему)
- Борошно - 2, 5 склянки(1 стакан для світлого коржа і 1, 5 стакана для темного коржа)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Варення - 2 Ст. Ложки (варення повинно бути червоного кольору)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Ківі - 500 грам
Отже, розповідаю вам секрет приготування торта «Змія» в домашніх умовах.
1. Спочатку приготуємо тісто для світлого коржа (він буде зображувати клумбу). Добре збиваємо цукор і яйця, після того, як цукор добре розчинився - вводимо поступово сметану і борошно. Все ретельно перемішуємо, тісто має вийти консистенції сметани. Деко застилає папером для випічки, змащуємо маслом, після чого виливаємо тісто. Корж випікаємо 25 хвилин, температура 180 градусів.
1. Спочатку приготуємо тісто для світлого коржа (він буде зображувати клумбу). Добре збиваємо цукор і яйця, після того, як цукор добре розчинився - вводимо поступово сметану і борошно. Все ретельно перемішуємо, тісто має вийти консистенції сметани. Деко застилає папером для випічки, змащуємо маслом, після чого виливаємо тісто. Корж випікаємо 25 хвилин, температура 180 градусів.
2. Для приготування темного коржа аналогічно збиваємо яйця з цукром, поступово вводимо борошно, сметану, какао, соду, погашену оцтом. Тісто має бути більш рідким, ніж в першому випадку. Виливаємо тісто на деко, застелений папером для випічки. Випікаємо близько 30 хвилин, температура 180 градусів.
3. Для приготування крему потрібно добре збити в однорідну масу сметану, цукор, варення, ванільний цукор.
4. Темний і світлий коржі нарізаємо кубиками. Формуємо з них на підносі форму змії. Змащуємо кремом.
5. Ківі нарізаємо кружечками, з них ми будемо робити "змеінуб шкіру" . Для очей використовуємо ягоди.
6. Викладаємо ківі поверх торта. Після чого ставимо його в холодильник на пару годин, щоб він добре просочився. Наш торт готовий. Приємного чаювання!