Торт з зефіром і бананами
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку, коли хочеться солодкого, але не хочеться вмикати духовку, актуальними стають рецепти десертів без випічки. Одним таким варіантом я якраз хочу поділитися - торт з зефіром і бананами.
Основою такого тортика може бути не тільки печиво, але і вафельні коржі, наприклад. Для крему краще взяти сметану пожирнее і добре збити з пудрою. Я в крем додаю зовсім небагато цукрової пудри, щоб тортик не вдався занадто нудотним. Подавати його можна вже через годинку, але найкраще дати йому постояти хоча б години 3-4.
- Печиво - 200 грам
- Зефір - 350 грам
- Банани - 3 штуки
- Крем - 350-400 грам
- Цукрова пудра - За смаком
Для основи я використовую саме звичайне печиво, а зефір у мене домашній.
Для початку приготуйте крем. Для цього сметану з'єднайте з цукровою пудрою і збийте до пишності.
На тарілку викладіть печиво. Якщо печиво квадратне, можна ось таким чином підрізати його.
Змастіть його сметанним кремом.
Викладіть нарізані скибочками банани.
Зефір розділіть навпіл і викладіть рівним шаром.
Рясно промажте кремом.
Наступний шар, знову печиво, я роблю трохи меншого діаметру.
Чергуючи шари, зберіть тортик.
Готовий торт з зефіром і бананами я присипала крихтою печива.
Приємного чаювання!