Торт з шматочками фруктів
(покроковий рецепт з фото)
Дуже річний і дуже соковитий торт з шматочками фруктів в домашніх умовах - для вас! Рецепт приготування досить простий, а фрукти і ягоди ви зможете додати на свій смак. Спробуйте, це смачно!
Цей класичний рецепт торта з шматочками фруктів подобається і дорослим, і дітям. Господині оцінять всю простоту рецепта: довго намагатися над кожен кроком не потрібно, все гранично просто і зрозуміло, особливих умінь не потрібно. А діти люблять не стільки рецепт, скільки результат, адже до чого смачний і красивий торт виходить!
- Цукор - 300 грам(100 грам - в вершках, інше - в тісто)
- Борошно - 200 грам(20 грам - в вершках, інше - в тісто)
- Вершкове масло - 150 грам
- Вершки 33% - 150 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (в вершках)
- Ванільний цукор - За смаком
- Фрукти - За смаком (у мене був 1 банан, консервовані ананаси і близько 300 грам різних ягід)
1. Зробимо тісто. Збиваємо два яйця з цукром до однорідності. Потім поставимо на водяну баню і продовжимо збивати, поки суміш не збільшиться в об'ємі вдвічі. Далі додамо сюди борошно і розпушувач. Перемішаємо.
2. З цього тесту випікаємо два однакових коржа. Температура духовки - 170 градусів, випікати по 15-20 хвилин кожен. Залишимо їх остигати.
3. Зробимо заварний крем. У склянці молока розмішати 20 грамів борошна і крохмаль до однорідності. Далі змішаємо цю суміш з рештою молоком, поставимо на маленький вогонь. Всип білий і ванільний цукор, постійно помішуючи, доведемм крем до загустіння. У ще гарячий крем додаємо маленькі шматочки масла, швидко перемішуємо, щоб масло розтануло.
4. Кожен корж розрізаємо вздовж навпіл. Отримано 4 коржа. Тепер кожен промазуємо кремом і викладаємо на нього шматочки фрукти. Закриваємо наступним. І так з усіма коржами.
5. Для останнього коржа зробимо білий крем-глазур. Для цього збиваємо вершки з цукровою пудрою. Якщо вершки жирні, вони швидко збільшаться в обсязі. Збиваємо до появи піків. Смажена торт зверху і з боків, прикрасимо фруктами і відправимо в холодильник. Подаємо холодним через 6-8 годин. Готово!