Торт з метеликами з мастики
(покроковий рецепт з фото)
Мастика - універсальне прикраса для торта. Нею можна затягнути готові коржі, отримавши ідеальну форму. Підкажу рецепт іншого застосування - як приготувати торт з метеликами з мастики.
Прикрасами з мастики можна прикрасити абсолютно будь-який торт, кекси або тістечка. Мастика відмінно тримає форму, не тане так, як крем, і не розтікається. За допомогою харчових барвників можна надати мастиці будь-який колір і насиченість. Мастика абсолютно їстівна, тому можна не боятися давати її дітям.
1. Для бісквіта заздалегідь дістаємо масло з холодильника, перебиваємо його в мисці з цукром.
2. Vbivaem яйця, ретельно все перемішуємо. Заздалегідь просіяне борошно порційно додаємо до тесту, після цього додаємо какао і розпушувач.
3. Тісто поміщаємо в форму для випічки і відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку. Готовий бісквіт розрізаємо вздовж на 3 коржа.
4. Для мусу малину пересипаємо в чашу блендера, додаємо цукор, злегка підігріті вершки і попередньо замочений на 10 хвилин желатин, перебиваємо. Ставимо все в холодильник до застигання.
5. Для ганаша шоколад розтоплюємо з додаванням теплих вершків.
6. Ганашем перемащуємо коржі і боки, всередину кладемо заздалегідь помиту і висушену малину. Ми залишаємо торт для просочення на ніч. Залишки ганаша ставимо в холодильник.
7. З картону вирізаємо метеликів, мастику розгортаємо тонким шаром (2-3 міліметра). Докладаємо картонну форму, вирізаємо метеликів. Готовим виробам надаємо форми і залишаємо висихати (8-10 годин).
8. Дістаємо торт, затягуємо його мастикою. Ганаш розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі, з його допомогою кріпимо метелики до торту.
- Яйце - 5 штук
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Олія - 325 грам(300 Граммов для бисквита, 25 грамів для крему)
- Какао - 50 грам
- Цукор - 350 грам(200 Граммов для бисквита, 150 грамів для крему)
- Розпушувач - 1 штука
- Вершки - 400 мілілітрів(200 для мусу, 200 для ганаша)
- Шоколад білий - 150 грам
- Малина - 300 грам
- Желатин листової - 3 штуки
- Мастика - За смаком
1. Для бісквіта заздалегідь дістаємо масло з холодильника, перебиваємо його в мисці з цукром.
2. Vbivaem яйця, ретельно все перемішуємо. Заздалегідь просіяне борошно порційно додаємо до тесту, після цього додаємо какао і розпушувач.
3. Тісто поміщаємо в форму для випічки і відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку. Готовий бісквіт розрізаємо вздовж на 3 коржа.
4. Для мусу малину пересипаємо в чашу блендера, додаємо цукор, злегка підігріті вершки і попередньо замочений на 10 хвилин желатин, перебиваємо. Ставимо все в холодильник до застигання.
5. Для ганаша шоколад розтоплюємо з додаванням теплих вершків.
6. Ганашем перемащуємо коржі і боки, всередину кладемо заздалегідь помиту і висушену малину. Ми залишаємо торт для просочення на ніч. Залишки ганаша ставимо в холодильник.
7. З картону вирізаємо метеликів, мастику розгортаємо тонким шаром (2-3 міліметра). Докладаємо картонну форму, вирізаємо метеликів. Готовим виробам надаємо форми і залишаємо висихати (8-10 годин).
8. Дістаємо торт, затягуємо його мастикою. Ганаш розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі, з його допомогою кріпимо метелики до торту.