Рецепт Торт Східний базар фото

Торт Східний базар
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Банан
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування приголомшливого торта з бананами, родзинками і прошарком з безе.

Опис приготування:

Збиваємо маргарин з цукром.

Додаємо яєчні жовтки.

Потім розфарбовуємо Пряники і розминаємо їх з Молоком горіхами і содою.

Збиваємо яєчні білки в густу піну.

Все перемішуємо і акуратно додаємо збиті білки.

Розігріваємо духовку до 200 градусів.

Наливаємо тісто на змащене маслом деко і випікаємо до утворення коричневої скоринки.

Робимо начинку. Цукровий сироп додаємо до збитих яєць з маслом. Добре перемішуємо і додаємо Коньяк.

Тепер займемося кремом. Нарізаємо дрібними шматочками банани. Збиваємо яйця, вливаємо Молоко з цукром., Натираємо цедру лимона. Все змішуємо, додаємо ізюм, підготовлений Желатин і варимо на водяній бані.

Охолоджуємо основу і розрізаємо на три шари. Збризгуємо шари вином.

Нижній шар змащуємо варенням, а середній - начинкою.

Верхній шар змащуємо кремом і прикрасьте крихтами торта і рубаними горіхами.

За допомогою кондитерського шприца фігурно наносимо крем.


  • Маргарин - 250 грам
  • Яйця - 11 штука(5-для тіста, 2-для крему, 4-для начинки)
  • Вершкове масло - 350 грам
  • Пряники - 300 грам
  • Горіхи - 1 Склянка
  • Цукор - 2 склянки(1-для тіста, 1 для начинки, 2-3 Ст л для крема)
  • Молоко - 1, 25 L(1 Л-для крема, 1 Ст-для теста)
  • Сода - 1 щіпка
  • Біле вино - 0, 25 склянки
  • Варення - 0, 5 склянки
  • Какао - 40 грам
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Банани - 3 штуки
  • Желатин - 3 грами
  • Родзинки - 15 грам
  • Цедра лимону - 1 штука
Збиваємо маргарин з цукром.

Додаємо яєчні жовтки.

Потім розфарбовуємо Пряники і розминаємо їх з Молоком горіхами і содою.

Збиваємо яєчні білки в густу піну.

Все перемішуємо і акуратно додаємо збиті білки.

Розігріваємо духовку до 200 градусів.

Наливаємо тісто на змащене маслом деко і випікаємо до утворення коричневої скоринки.

Робимо начинку. Цукровий сироп додаємо до збитих яєць з маслом. Добре перемішуємо і додаємо Коньяк.

Тепер займемося кремом. Нарізаємо дрібними шматочками банани. Збиваємо яйця, вливаємо Молоко з цукром., Натираємо цедру лимона. Все змішуємо, додаємо ізюм, підготовлений Желатин і варимо на водяній бані.

Охолоджуємо основу і розрізаємо на три шари. Збризгуємо шари вином.

Нижній шар змащуємо варенням, а середній - начинкою.

Верхній шар змащуємо кремом і прикрасьте крихтами торта і рубаними горіхами.

За допомогою кондитерського шприца фігурно наносимо крем.

Схожі рецепти