Торт Східний базар
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування приголомшливого торта з бананами, родзинками і прошарком з безе.
Збиваємо маргарин з цукром.
Додаємо яєчні жовтки.
Потім розфарбовуємо Пряники і розминаємо їх з Молоком горіхами і содою.
Збиваємо яєчні білки в густу піну.
Все перемішуємо і акуратно додаємо збиті білки.
Розігріваємо духовку до 200 градусів.
Наливаємо тісто на змащене маслом деко і випікаємо до утворення коричневої скоринки.
Робимо начинку. Цукровий сироп додаємо до збитих яєць з маслом. Добре перемішуємо і додаємо Коньяк.
Тепер займемося кремом. Нарізаємо дрібними шматочками банани. Збиваємо яйця, вливаємо Молоко з цукром., Натираємо цедру лимона. Все змішуємо, додаємо ізюм, підготовлений Желатин і варимо на водяній бані.
Охолоджуємо основу і розрізаємо на три шари. Збризгуємо шари вином.
Нижній шар змащуємо варенням, а середній - начинкою.
Верхній шар змащуємо кремом і прикрасьте крихтами торта і рубаними горіхами.
За допомогою кондитерського шприца фігурно наносимо крем.
- Маргарин - 250 грам
- Яйця - 11 штука(5-для тіста, 2-для крему, 4-для начинки)
- Вершкове масло - 350 грам
- Пряники - 300 грам
- Горіхи - 1 Склянка
- Цукор - 2 склянки(1-для тіста, 1 для начинки, 2-3 Ст л для крема)
- Молоко - 1, 25 L(1 Л-для крема, 1 Ст-для теста)
- Сода - 1 щіпка
- Біле вино - 0, 25 склянки
- Варення - 0, 5 склянки
- Какао - 40 грам
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Банани - 3 штуки
- Желатин - 3 грами
- Родзинки - 15 грам
- Цедра лимону - 1 штука
Додаємо яєчні жовтки.
Потім розфарбовуємо Пряники і розминаємо їх з Молоком горіхами і содою.
Збиваємо яєчні білки в густу піну.
Все перемішуємо і акуратно додаємо збиті білки.
Розігріваємо духовку до 200 градусів.
Наливаємо тісто на змащене маслом деко і випікаємо до утворення коричневої скоринки.
Робимо начинку. Цукровий сироп додаємо до збитих яєць з маслом. Добре перемішуємо і додаємо Коньяк.
Тепер займемося кремом. Нарізаємо дрібними шматочками банани. Збиваємо яйця, вливаємо Молоко з цукром., Натираємо цедру лимона. Все змішуємо, додаємо ізюм, підготовлений Желатин і варимо на водяній бані.
Охолоджуємо основу і розрізаємо на три шари. Збризгуємо шари вином.
Нижній шар змащуємо варенням, а середній - начинкою.
Верхній шар змащуємо кремом і прикрасьте крихтами торта і рубаними горіхами.
За допомогою кондитерського шприца фігурно наносимо крем.