Торт «Прага» зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх ласунів і любителів шоколаду хочу запропонувати на замітку зовсім нескладний, але дуже класний варіант, як приготувати торт "прага" зі сметанним кремом. Ніжний, соковитий і неймовірно смачний.
Навіть класичні рецепти улюблених тортиків іноді хочеться трансформувати. Даний варіант один з таких. Менш солодкий, але не менш насичений, сметанний крем чудово поєднується з шоколадними коржами. Обов'язково рекомендую звернути увагу на цей рецепт.
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1.5 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Крем - 2 склянки (навпіл в корж і крем)
- Згущене молоко - 200 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки (в крем і тісто)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 200 грам
1. У глибоку миску вбийте яйця, додайте цукор і збийте вінчиком або міксером до однорідності. Заздалегідь включіть її, щоб вона прогрілася до 200 градусів.
2. Додайте склянку сметани, згущене молоко, гаситься оцтом або соком лимона соду. Продовжуйте збивати.
3. Всипте какао і ванілін.
4. Жароміцних форму застеліть пергаментом, змастіть трохи маслом і присипте борошном. Викладіть тісто і відправте в духовку. Випікайте корж приблизно годину.
5. Для приготування крему з'єднайте сметану з цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Додайте какао і збийте до однорідності.
6. Готовий і добре остиглий корж акуратно розріжте на два. Якщо форма невелика і висока, то можна розрізати на 3.
7. Ретельно промажте корж кремом і накрийте другим коржем.
8. Що залишився крем розподіліть по верхівці і бортах. Можна зробити шоколадну глазур при бажанні. Залиште тортик для просочення (мінімум 3-4 годину). А перед подачею прикрасьте.