Торт «Прага» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх любителів шоколаду цей нескладний варіант, як приготувати торт "прага" з заварним кремом буде як не можна до речі. Насичений смак, ніжний крем і глазур - ідеальний десерт до чаю.
Щоб тортик як слід просочився, рекомендую зробити його заздалегідь і дати постояти годин 7-8 перед подачею. Шоколадна глазур - невід'ємна частина празького торта, на мій погляд, але при бажанні прикрасити його можна залишками крему, наприклад, виклавши на поверхню за допомогою кондитерського шприца різноманітні елементи. Десерт гарний на святковий стіл.
- Борошно - 225 грам
- Какао - 75 грам
- Яєчні білки - 8 штук
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цукор - 250 грам
- Вершкове масло - 400 грам (кімнатної температури; крем)
- Згущене молоко - 240 грам (крем)
- Шоколад - 200 грам
- Вершки - 30-40 грам (збиті)
- Вода - 260 мілілітрів(180 - в тісто, 80 - в вершках)
- Яєчні жовтки - 10 штук(5 - в тісто, 5 - в вершках)
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Рослинна олія - 120 мілілітрів
- Шоколадні краплі - 85 грам (в вершках)
- Шоколадні краплі - 60 грам (в ганаш)
1. Насамперед потрібно зробити тісто на коржі. У глибоку миску надішліть 5 жовтків з цукром, збийте їх до білого кольору.
2. Какао і кава розчиніть у теплій воді, влийте в тісто. Додайте половину згущеного молока, рослинна олія.
3. Просійте з розпушувачем і содою борошно, всипати невеликими порціями, перемішуючи.
4. З дрібкою солі збийте білки.
5. Акуратно викладіть білки в тісто і перемішайте. Це не зовсім класичний варіант тесту на празький торт, але коржі будуть неймовірно ніжними.
6. Підготуйте форму, змастіть її маслом і викладіть тісто. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте корж до готовності (від 40 до 60 хвилин приблизно).
7. Готовий корж повністю остудіть і розріжте на 3 частини.
8. Для приготування крему в каструлю відправте жовтки, згущене молоко і воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи.
9. Додайте пару ложок борошна і Уваров трохи. Для аромату можна додати ванільний екстракт.
10. Викладіть в каструлю 85 грам шоколаду і, помішуючи, розтопіть його.
11. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з заварним кремом і збийте крем до однорідності.
12. От і все, залишиться тільки перемазати коржі кремом і зібрати тортик. Зверху залийте глазур'ю, розтопивши на вогні шоколад з вершками.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!