Рецепт Торт «Прага» з заварним кремом фото

Торт «Прага» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Вершки , Какао , Шоколад , Згущене молоко
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Для справжніх любителів шоколаду цей нескладний варіант, як приготувати торт"Прага" з заварним кремом буде як не можна до речі. Насичений смак, ніжний крем і глазур - ідеальний десерт до чаю.

Опис приготування:

Щоб тортик як слід просочився, рекомендую зробити його заздалегідь і дати постояти годин 7-8 перед подачею. Шоколадна глазур - невід'ємна частина празького торта, на мій погляд, але при бажанні прикрасити його можна залишками крему, наприклад, виклавши на поверхню за допомогою кондитерського шприца різноманітні елементи. Десерт гарний на святковий стіл.

  • Борошно - 225 грам
  • Какао - 75 грам
  • Яєчні білки - 8 штук
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Цукор - 250 грам
  • Вершкове масло - 400 грам (кімнатної температури; крем)
  • Згущене молоко - 240 грам (крем)
  • Шоколад - 200 грам
  • Вершки - 30-40 грам (збиті)
  • Вода - 260 мілілітрів(180 - в тісто, 80 - в вершках)
  • Яєчні жовтки - 10 штук(5 - в тісто, 5 - в вершках)
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Рослинна олія - 120 мілілітрів
  • Шоколадні краплі - 85 грам (в вершках)
  • Шоколадні краплі - 60 грам (в ганаш)
торт
1. Насамперед потрібно зробити тісто на коржі. У глибоку миску надішліть 5 жовтків з цукром, збийте їх до білого кольору.
торт
2. Какао і кава розчиніть у теплій воді, влийте в тісто. Додайте половину згущеного молока, рослинна олія.
торт
3. Просійте з розпушувачем і содою борошно, всипати невеликими порціями, перемішуючи.
торт
4. З дрібкою солі збийте білки.
торт
5. Акуратно викладіть білки в тісто і перемішайте. Це не зовсім класичний варіант тесту на празький торт, але коржі будуть неймовірно ніжними.
торт
6. Підготуйте форму, змастіть її маслом і викладіть тісто. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте корж до готовності (від 40 до 60 хвилин приблизно).
торт
7. Готовий корж повністю остудіть і розріжте на 3 частини.
торт
8. Для приготування крему в каструлю відправте жовтки, згущене молоко і воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи.
торт
9. Додайте пару ложок борошна і Уваров трохи. Для аромату можна додати ванільний екстракт.
торт
10. Викладіть в каструлю 85 грам шоколаду і, помішуючи, розтопіть його.
торт
11. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з заварним кремом і збийте крем до однорідності.
торт
12. От і все, залишиться тільки перемазати коржі кремом і зібрати тортик. Зверху залийте глазур'ю, розтопивши на вогні шоколад з вершками.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти