Рецепт Торт «посмішка Шрека» фото

Торт «посмішка Шрека»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

До вашої уваги - дуже простий рецепт торта "посмішка Шрека", правда, в спрощеному вигляді. Вийде як би суфле, дуже ніжне і повітряне, так що вам точно сподобається свіжий смак і аромат!

Опис приготування:

Взагалі, класичний рецепт торта "посмішка Шрека" передбачає чергувати шари фісташки суфле з прошарком з малинового желе і суфле білого кольору, щоб передати кольору посмішки. Але мені, чесно кажучи, поєднання не сподобалося, а ось від частини торта з фісташками я була без розуму - ось і вирішила приготувати. Спробуйте і ви навчиться, як приготувати торт "посмішка Шрека"!

  • Мигдаль - 60 грам
  • Цукор - 2 склянки
  • Борошно - 0.5 склянки(60 грам - в бісквіт, 2 ст.Л. - в мус.)
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Желатин листової - 44 грам
  • Fistashkovaя пасти - 150 грам
торт
1. Зробимо горіховий бісквіт. 60 г меленого мигдалю змішати з 60 г і пісочний 60 г борошна. Додамо одне яйце і два жовтки без білків. Ретельно змішаємо.
торт
2. 4 білка взобьем з невеликою кількістю цукру до гострих піків. Потроху додаємо в яєчну масу.
торт
3. Випікаємо в рознімної формі при 200 градусах з конвекцією. Бісквіт остудити і просочити лікером"Амаретто" або коньяком за бажанням.
торт
4. Для фісташки мусу змішаємо пасту, 2 ст.Л. Борошна, 6 жовтків і 130 грам цукру. Паралельно розводимо желатин, як написано в інструкції.
торт
5. Нагріваємо, але не кип'ятимо, молоко і вливаємо в фісташковий суміш. Ставимо на плиту і доводимо до загустіння. Трохи остудити і додамо готовий желатин.
торт
6. Тепер поверх вже остиглого коржа виливаємо цю суміш, остудити і відправимо в холодильник до повного застигання.
торт
7. Прикрашаємо на свій розсуд. А для дітей можна тієї ж фісташкової пастою намалювати Шрека!

Схожі рецепти