Торт «посмішка Шрека»
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - дуже простий рецепт торта "посмішка Шрека", правда, в спрощеному вигляді. Вийде як би суфле, дуже ніжне і повітряне, так що вам точно сподобається свіжий смак і аромат!
Взагалі, класичний рецепт торта "посмішка Шрека" передбачає чергувати шари фісташки суфле з прошарком з малинового желе і суфле білого кольору, щоб передати кольору посмішки. Але мені, чесно кажучи, поєднання не сподобалося, а ось від частини торта з фісташками я була без розуму - ось і вирішила приготувати. Спробуйте і ви навчиться, як приготувати торт "посмішка Шрека"!
- Мигдаль - 60 грам
- Цукор - 2 склянки
- Борошно - 0.5 склянки(60 грам - в бісквіт, 2 ст.Л. - в мус.)
- Молоко - 500 мілілітрів
- Желатин листової - 44 грам
- Fistashkovaя пасти - 150 грам
1. Зробимо горіховий бісквіт. 60 г меленого мигдалю змішати з 60 г і пісочний 60 г борошна. Додамо одне яйце і два жовтки без білків. Ретельно змішаємо.
2. 4 білка взобьем з невеликою кількістю цукру до гострих піків. Потроху додаємо в яєчну масу.
3. Випікаємо в рознімної формі при 200 градусах з конвекцією. Бісквіт остудити і просочити лікером "амаретто" або коньяком за бажанням.
4. Для фісташки мусу змішаємо пасту, 2 ст.Л. Борошна, 6 жовтків і 130 грам цукру. Паралельно розводимо желатин, як написано в інструкції.
5. Нагріваємо, але не кип'ятимо, молоко і вливаємо в фісташковий суміш. Ставимо на плиту і доводимо до загустіння. Трохи остудити і додамо готовий желатин.
6. Тепер поверх вже остиглого коржа виливаємо цю суміш, остудити і відправимо в холодильник до повного застигання.
7. Прикрашаємо на свій розсуд. А для дітей можна тієї ж фісташкової пастою намалювати Шрека!