Печиво «посмішка»
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальна, красиве і веселе печиво "посмішка" в домашніх умовах можна зробити до дитячого свята і просто для підняття настрою.
Рецепт приготування печива "посмішка" тільки на вигляд здається складним, насправді зробити таке оригінальне ласощі може кожен. Завдяки покроковим рекомендаціям це під силу навіть початківцям кулінарам.
- Цукрова пудра - 100 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 200-250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Харчовий барвник - - За смаком
1. Для початку необхідно приготувати досить просте тісто. З'єднати жовтки з м'яким вершковим маслом, крохмалем, розпушувачем, ваніліном і борошном. Все ретельно перемішати, влити трохи молока і замісити тісто.
2. Розділити його на 3 нерівні частини. В одну додати какао і як слід вимішати, щоб тісто було однорідного кольору. Одну частину тіста з'єднати з червоним або рожевим барвником.
3. Шоколадне тісто розділити навпіл і сказати з нього тоненькі ковбаски.
4. Червоне тісто скачати в ковбаску, а потім розім'яти трохи. В рецепт приготування печива "посмішка" можна використовувати і натуральний барвник (сік буряка, наприклад).
5. Від звичайного тесту відщипнути шматочку і також скачати ковбаскою.
6. Час, що залишився тісто розкачати на робочій поверхні прямокутником.
7. В серединку викласти шматочок світлого тесту.
8. Тепер можна збирати печиво "посмішка" в домашніх умовах. За краю від білого тіста викласти шоколадні ковбаски, а зверху - червону.
9. Акуратно, щільно притискаючи, згорнути тісто рулетиком. Духовку до цього часу вже можна розігріти.
10. Гострим ножем нарізати середні по товщині печива. Ось такий простий рецепт печива "посмішка", а який неймовірний результат.
11. Викласти печиво в форму для запікання або на деко і відправити в духовку буквально на 10-12 хвилин.