Торт «посмішка»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете здивувати гостей, то спробуйте приготувати торт "посмішка" в домашніх умовах. Цей десерт порадує навіть примхливих ласунів, а запрошені оцінять ваші кулінарні старання.
За смаком торт "посмішка" в домашніх умовах виходить дуже смачним. До Дня Народження - це буде відмінним подарунком дитині і дорослому. Глазур можете робити з чорного або молочного шоколаду - за смаком і вашим перевагам, а прикрашати краще горіхами.
- Яйця - 6 штук
- Борошно - 1 Склянка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Кефір - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
1. Збиваємо масло, цукор і жовтки і додаємо какао. Я вбиваю зазвичай міксером на високій швидкості. Після збивання випікаємо близько 30 хвилин при температурі 170 градусів.
2. При бажанні гарячий торт можна просочити сиропом. Поки випікається наш корж, ми збиваємо білки з цукром і додаємо сіль за смаком.
3. У форму для випічки заливаємо масу і ставимо випікатися хвилин на 10. Після цього поливаємо глазур'ю.
4. Глазур можна зробити з какао і масла або з шоколаду і масла. Викладаємо корж на корж, просочуємо глазур'ю і прикрашаємо зверху за смаком. Я використовувала горіхи.