Торт «Подарунковий» (простий і смачний)
(покроковий рецепт з фото)
Все геніальне (і смачне) - просто, і цей торт - не виняток! повітряний бісквіт, цукровий сироп для просочення і заварний крем сподобається всім, так що сміливо приступайте до приготування!
Для приготування бісквіта за цим рецептом найкраще використовувати невелику квадратну форму 18х18 см, тоді висота бісквіта дозволяє розрізати його на два коржі. Як завжди раджу вам залишити бісквіт в пакеті на добу відлежатися, але якщо часу не вистачає, залиште його хоча б на 1 час. Прикрасити такий торт можна не тільки арахісом, але і мигдалем, лісовими або волоськими горіхами. Також можна намалювати сіточку з розтопленого шоколаду або посипати його кокосовою стружкою. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати торт "подарунковий" (простий і смачний).
- Арахіс - 150 грам (обсмажений)
- Борошно - 100 грам
- Крохмаль - 20 грам (картопляний)
- Цукор - 345 грам(120г в тісто, 100г в просочення, 125г в крем)
- Вода - 115 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Яйце - 5 штук(1 в вершках, 4 в тісто)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 80 мілілітрів
1. Білки відокремити від жовтків і збийте їх міксером в пухку масу. Поступово додаючи цукор, збийте білки до стійких піків. По одному додайте жовтки і збийте масу міксером протягом 3 хвилин.
2. Борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем і невеликими порціями просійте в яєчну масу. Акуратно перемішайте тісто лопаткою. Дно форми 18х18 см вистелити пергаментом, розподіліть в ній тісто.
3. Випікайте бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою. Остудіть бісквіт, разрежьте на два коржа.
4. Приготуйте просочення: цукор змішайте з водою, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і остудіть. Для крему цукор змішайте віночком з яйцем.
5. Додайте гаряче молоко і варіть на середньому вогні до загусання, постійно помішуючи. Остудіть сироп. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом декількох хвилин.
6. Потім тонкою цівкою додайте охолоджений сироп і ванільний цукор. Збийте до однорідності. Зберіть торт: перший корж змастіть просоченням і покрийте здебільшого крему.
7. Другий корж просочіть і покладіть на перший просоченої стороною вниз. Верх і боки торта змастіть кремом. Обсмажений арахіс крупно порубати ножем і обсипте їм торт. Смачного!