Торт «Подарунковий» (простий і смачний)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Все геніальне (і смачне) - просто, і цей торт - не виняток! повітряний бісквіт, цукровий сироп для просочення і заварний крем сподобається всім, так що сміливо приступайте до приготування!
Опис приготування:
Для приготування бісквіта за цим рецептом найкраще використовувати невелику квадратну форму 18х18 см, тоді висота бісквіта дозволяє розрізати його на два коржі. Як завжди раджу вам залишити бісквіт в пакеті на добу відлежатися, але якщо часу не вистачає, залиште його хоча б на 1 час. Прикрасити такий торт можна не тільки арахісом, але і мигдалем, лісовими або волоськими горіхами. Також можна намалювати сіточку з розтопленого шоколаду або посипати його кокосовою стружкою. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати торт"Подарунковий" (простий і смачний).
- Арахіс - 150 грам (обсмажений)
- Борошно - 100 грам
- Крохмаль - 20 грам (картопляний)
- Цукор - 345 грам(120г в тісто, 100г в просочення, 125г в крем)
- Вода - 115 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Яйце - 5 штук(1 в вершках, 4 в тісто)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 80 мілілітрів
1. Білки відокремити від жовтків і збийте їх міксером в пухку масу. Поступово додаючи цукор, збийте білки до стійких піків. По одному додайте жовтки і збийте масу міксером протягом 3 хвилин.
2. Борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем і невеликими порціями просійте в яєчну масу. Акуратно перемішайте тісто лопаткою. Дно форми 18х18 см вистелити пергаментом, розподіліть в ній тісто.
3. Випікайте бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою. Остудіть бісквіт, разрежьте на два коржа.
4. Приготуйте просочення: цукор змішайте з водою, доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і остудіть. Для крему цукор змішайте віночком з яйцем.
5. Додайте гаряче молоко і варіть на середньому вогні до загусання, постійно помішуючи. Остудіть сироп. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом декількох хвилин.
6. Потім тонкою цівкою додайте охолоджений сироп і ванільний цукор. Збийте до однорідності. Зберіть торт: перший корж змастіть просоченням і покрийте здебільшого крему.
7. Другий корж просочіть і покладіть на перший просоченої стороною вниз. Верх і боки торта змастіть кремом. Обсмажений арахіс крупно порубати ножем і обсипте їм торт. Смачного!