Рецепт Бісквітний торт «Подарунковий» фото

Бісквітний торт «Подарунковий»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Горіхи
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 10
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати до святкового столу бісквітний торт"Подарунковий" - він сподобається вам своїм соковитим, повітряним бісквітом, ніжним вершковим кремом і смаком хрустких горішків.

Опис приготування:

Цей торт - легкий на смак і приємний на вид. А приготувати його можна з найпростіших і доступних продуктів. Чим купувати готовий торт, краще приготуйте торт вдома для своєї родини і гостей. Може бути, цей торт стане вашим улюбленим.

  • Борошно пшеничне - 120 грам
  • Цукор - 345 грам (для бісквіта - 120 г, для сиропу - 100 г, для крему - 125 г)
  • Яйця - 5 штук (для бісквіта - 4 шт, для крему - 1 шт)
  • Вода гаряча - 110 мілілітрів
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки (по бажанню, для сиропу - 1 ст.Л, для крему - 1 ст.Л.)
  • Вершкове масло - 150 грам (м'яке)
  • Молоко - 80 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Арахіс - 150 грам (очищений)
  • Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
бісквітний торт
Спочатку приготуємо бісквіт: відокремте яєчні білки від жовтків.
бісквітний торт
Збийте жовтки з половиною кількості цукру до пишної маси світлого кольору.
бісквітний торт
Білки збийте з цукром, що залишився до стійких піків.
бісквітний торт
Акуратно вмішати збиті білки в жовткову суміш рухами знизу-вгору, щоб білки не осіли.
бісквітний торт
Просіяне борошно, по частинах, додайте до отриманої яєчної маси, акуратно перемішуючи. Має вийти негусто, м'яке тісто.
бісквітний торт
На дно рознімної форми для випічки покладіть коло, вирізаний з пергаментного паперу. Перекладіть тісто в форму, розрівняйте верх і випікайте 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього вимкніть духовку, злегка відкрийте дверцята духової шафи і залиште бісквіт в духовці - остигати на 15 хвилин.
бісквітний торт
Готовому бісквіту дайте повністю охолонути на решітці на столі. Найкраще залишити його на 10-12 годин при кімнатній температурі.
бісквітний торт
Готуємо просочення: змішайте разом цукор, коньяк і гарячу воду. Розмішайте до повного розчинення цукру і поки відставте в сторону.
бісквітний торт
Готовий крем: в сотейнику змішайте молоко, цукор, яйце і ванільний цукор. Перемішайте віночком, поставте на середній вогонь і варіть до загустіння, перемішуючи.
бісквітний торт
Гарячу масу перелийте в підходящу посуд і накрийте харчовою плівкою «контактним» методом, щоб поверхня не заветріться і на ній не утворилася скоринка. Поставте в холодильник.
бісквітний торт
М'яке вершкове масло збийте міксером, влийте коньяк (по бажанню), по 1-2 ст.Л. Додавайте остигнула заварний масу, продовжуючи збивати. Крем повинен вийти повітряним і ніжним.
бісквітний торт
Очищений арахіс обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору, дайте охолонути, потім перекладіть горіхи в поліетиленовий пакет і подрібніть за допомогою качалки.
бісквітний торт
Холодний бісквіт розрізати на 2 пласта і просочіть зрізи остиглим сиропом з коньяком.
бісквітний торт
Можна збирати торт: прошарками торт кремом, верх і боки теж змастіть кремом і посипте подрібненим арахісом.
бісквітний торт
Поставте торт в холодильник на 2-3 годину, а перед подачею на стіл поипьте просіяного цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти