Бісквітний торт «Подарунковий»
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати до святкового столу бісквітний торт "подарунковий" - він сподобається вам своїм соковитим, повітряним бісквітом, ніжним вершковим кремом і смаком хрустких горішків.
Цей торт - легкий на смак і приємний на вид. А приготувати його можна з найпростіших і доступних продуктів. Чим купувати готовий торт, краще приготуйте торт вдома для своєї родини і гостей. Може бути, цей торт стане вашим улюбленим.
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Цукор - 345 грам (для бісквіта - 120 г, для сиропу - 100 г, для крему - 125 г)
- Яйця - 5 штук (для бісквіта - 4 шт, для крему - 1 шт)
- Вода гаряча - 110 мілілітрів
- Коньяк - 2 Ст. Ложки (по бажанню, для сиропу - 1 ст.Л, для крему - 1 ст.Л.)
- Вершкове масло - 150 грам (м'яке)
- Молоко - 80 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Арахіс - 150 грам (очищений)
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Спочатку приготуємо бісквіт: відокремте яєчні білки від жовтків.
Збийте жовтки з половиною кількості цукру до пишної маси світлого кольору.
Білки збийте з цукром, що залишився до стійких піків.
Акуратно вмішати збиті білки в жовткову суміш рухами знизу-вгору, щоб білки не осіли.
Просіяне борошно, по частинах, додайте до отриманої яєчної маси, акуратно перемішуючи. Має вийти негусто, м'яке тісто.
На дно рознімної форми для випічки покладіть коло, вирізаний з пергаментного паперу. Перекладіть тісто в форму, розрівняйте верх і випікайте 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього вимкніть духовку, злегка відкрийте дверцята духової шафи і залиште бісквіт в духовці - остигати на 15 хвилин.
Готовому бісквіту дайте повністю охолонути на решітці на столі. Найкраще залишити його на 10-12 годин при кімнатній температурі.
Готуємо просочення: змішайте разом цукор, коньяк і гарячу воду. Розмішайте до повного розчинення цукру і поки відставте в сторону.
Готовий крем: в сотейнику змішайте молоко, цукор, яйце і ванільний цукор. Перемішайте віночком, поставте на середній вогонь і варіть до загустіння, перемішуючи.
Гарячу масу перелийте в підходящу посуд і накрийте харчовою плівкою «контактним» методом, щоб поверхня не заветріться і на ній не утворилася скоринка. Поставте в холодильник.
М'яке вершкове масло збийте міксером, влийте коньяк (по бажанню), по 1-2 ст.Л. Додавайте остигнула заварний масу, продовжуючи збивати. Крем повинен вийти повітряним і ніжним.
Очищений арахіс обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору, дайте охолонути, потім перекладіть горіхи в поліетиленовий пакет і подрібніть за допомогою качалки.
Холодний бісквіт розрізати на 2 пласта і просочіть зрізи остиглим сиропом з коньяком.
Можна збирати торт: прошарками торт кремом, верх і боки теж змастіть кремом і посипте подрібненим арахісом.
Поставте торт в холодильник на 2-3 годину, а перед подачею на стіл поипьте просіяного цукровою пудрою. Смачного!