Торт «Подарунковий» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Чи збираєтеся на свято і не знаєте, що подарувати? Пропоную вам відмінний і смачний варіант подарунка - торт «Подарунковий» по ГОСТу! Такий подарунок буде доречним до будь-якого свята.
Цей торт відмінно підходить для свята і простого дружнього чаювання. Торт простий, ніжний і смачний. Якщо дотримуватися ГОСТІВСЬКА рецептури, то готовий бісквіт добре остудіть (протягом 5-7 годин), а вже потім насичують сиропом і промазуйте кремом. Прикрашайте торт горіхами, цукровою пудрою і, по бажанню, цукровими фігурками.
- Яйця - 5 штук
- Цукровий пісок - 345 грам
- Борошно - 120 грам
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 80 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Коньяк або ром - 3 Ст. Ложки
- Вода - 110 мілілітрів
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Арахіс - 250 грам
1. Візьміть 4 охолоджених курячих яйця і розділіть їх на білки і жовтки. Жовтки відставте в сторону, а до білків додайте сіль і збивайте міксером близько 5 хвилин.
2. Порційно до білків додайте 60 грам цукрового піску, кожен раз гарненько збиваючи, нам потрібна консистенція стійких піків.
3. У миску до курячим жовтків всипте 60 грам цукрового піску і ванільний цукор.
4. Збивайте жовтки кілька хвилин міксером до утворення світлої маси.
5. До світлих жовтків частинами викладіть раніше збиті курячі білки і перемішайте.
6. Просійте пшеничну муку і додайте її до яєчної маси, потім перемішайте.
7. Форму для випічки заселите пергаментом, вилийте тісто в форму і розрівняйте.
8. Надішліть бісквіт в розігрітий до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
9. Дістаньте готовий бісквіт з духовки, через 15 хвилин акуратно вийміть з форми і залиште на 5-7 годин для охолодження.
10. Тим часом приготуйте крем: в сотейник налейте молоко, додайте до нього залишився яйце.
11. Всипте 125 грам цукрового піску і збийте.
12. Надішліть сотейник на вогонь і доведіть суміш до кипіння, безперервно помішуючи. Варіть до утворення густої маси, потім зніміть з вогню.
13. В окрему миску викладіть м'яке вершкове масло, додавайте до нього по одній ложці крему і кожен раз перемішайте.
14. Введіть в крем алкоголь і ще раз перемішайте, накрийте крем плівкою.
15. Остиглий бісквіт розрізати на 2 коржа.
16. Зваріть сироп: воду змішайте зі 100 грамами цукрового піску і доведіть суміш до кипіння, потім приберіть з вогню і просочіть коржі.
17. Покладіть на тарілку один корж і щедро змастіть кремом.
18. Накрийте другим коржем і змастіть кремом верхівку, всі сторони торта.
19. Очистіть арахіс і частина нарубати невеликими шматочками, прикрасьте торт з усіх боків арахісом і цукровою пудрою, наполягайте його цілу ніч і подавайте до столу. Приємного чаювання!