Торт «Павлова» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Чи знаєте ви, як приготувати торт "павлова" класичний? Цей легендарний десерт не надто схожий на звичну нам випічку, а робиться дуже оригінально. Вам варто дізнатися про це рецепті.
В основі даного десерту знаходяться меренги, які виходять хрусткими зовні і м'якими всередині. На додаток йдуть фрукти і крем. Торт був створений в Австралії в честь Анни Павлової, легендарної російської балерини. Тому він і вийшов таким повітряним, красивим і невагомим.
- Полуниця - 100 грам
- Вершки жирні - 550 мілілітрів
- Яєчний білок - 4 штуки
- Банан - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Ківі - 1 штука
- Мандарин - 1 штука
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль картопляний - 2 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
Білки збивайте міксером близько 10 хвилин, потроху додаючи просіяне пудру.
В кінці додайте оцет і крохмаль. Ще раз збийте.
На пергаментному папері расчертите коло діаметром 20 см. Духовку розігрійте до 150 градусів.
Білкову масу спеціальною насадкою кондитерського мішка видавити на окружність, як показано на фото.
Меренгу запікайте протягом 40 хвилин. Після цього залиште основу в вимкненій духовці до повного охолодження.
Сливки збийте в пишну піну.
Фрукти промийте, очистіть. Потім наріжте їх великими шматочками. Розкладіть фрукти в меренгу.
Прикрасьте торт вершками. Приємного чаювання!