Торт на ювілей
(покроковий рецепт з фото)
Наближається свято і ви хочете зробити головний десерт своїми руками? Тоді пропоную вам дізнатися, як приготувати торт на ювілей, дуже ніжний і смачний з насиченим шоколадним смаком. Пробуйте!
Це дивовижний тортик, який припаде до смаку всім любителям шоколаду. Його тут так багато, що просто неможливо відірватися. До того ж я розповім, як красиво оформити його для подачі. А в іншому це зовсім нескладний рецепт приготування торта на ювілей, так що навіть не будучи досвідченим кондитером, ви цілком можете повторити його на своїй кухні.
- Шоколадні дропси - 1 кілограм(300г - тісто, 300 г - в глазур, 100г - прикраси, 300г - крем)
- Борошно - 5 склянок
- Какао - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка
- Молоко - 0.5 склянки
- Яйце - 4 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 200 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Ягоди - 1 За смаком (для прикраси)
1. Почати слід з тіста. Для цього в глибоку миску просійте борошно, какао, щіпку солі, розпушувач. Перемішайте всі сухі інгредієнти.
2. Додайте жирну сметану. І рослинне масло без запаху.
3. У невеликій мисці збийте яйця, вилийте в тісто. Так як готувати торт я буду за допомогою техніки, годі й збивати тісто на кожному окремому етапі.
4. Трохи ванільного екстракту. І потім молоко.
5. А тепер можна довірити справу техніці. Вимісити все інгредієнти блендером. Ось така маса повинна вийти в результаті.
6. Потім можна додати в тісто 300 грам шоколаду і ще раз акуратно перемішати.
7. Підготуйте дві жароміцні форми. Змастіть їх маслом, присипте борошном і застеліть дно пергаментом. Викладіть по половині тесту в кожну форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
8. Поки випікаються коржі, розтопіть приблизно 100 грам шоколаду. Викладіть його на дно дека і акуратно шпателем розмажте так, щоб вийшов дуже тонкий шар. Надішліть його в холодильник.
9. Коржі готові і, поки вони остигають, можна зробити крем з розтопленого шоколаду і збитого вершкового масла.
10. Остиглі коржі треба розрізати впоперек навпіл або викласти цілком і щедро промазати кремом кожен пласт.
11. Для приготування глазурі в сотейник відправте вершки і шоколад. Розтопіть на повільному вогні, помішуючи.
12. Рясно полийте глазур'ю тортик зверху і з боків. Залиште його на пару годин, можна поставити в холодильник.
13. Прикрашати ми його будемо свіжими ягодами і шоколадом. Так, так, шоколадом. Дістаньте деко з холодильника і акуратно знімайте шоколад невеликими смужками, які будуть ось так закручуватися.
14. Залишилося тільки прикрасити торт шоколадом і ягодами або фруктами за смаком. Гарного вам свята!