Торт на кефірі зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Торт на кефірі зі сметанним кремом прикрасить будь-який стіл. Це відмінне блюдо, яке буде актуально в будь-який час року. Ніяке чаювання не обійдеться без такого шедевра, якщо ви його приготуєте.
Якщо вам цікаво, як приготувати торт на кефірі зі сметанним кремом, то цей рецепт вам допоможе. Просто прочитайте його і ви дізнаєтеся, як за короткий термін і не докладаючи особливих зусиль можна спекти такий шикарний тортик. Відмінне ласощі для повсякденного чаювання або навіть святкового столу.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Олія - 120 грам
- Цукор - 2 склянки
- Сода харчова - 1 Ст. Ложка
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3, 5 склянки
- Ванілін - За смаком
- Крем - 3, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Черешня, шоколад, банани - За смаком (для прикраси)
У миску вбийте яйця, додайте цукор і гарненько збийте ці інгредієнти до пухкої маси міксером. Влийте в яєчну масу кефір і всипте соду. Дочекайтеся, поки з'являться бульбашки від реакції соди і кислоти в кефірі. Додайте розм'якшене масло, розтерті з ваніліном. Просійте борошно, змішайте її з какао. Додайте сухі продукти в миску до решти і замісіть тісто.
Деко змастіть тонким шаром рослинного масла. Вилийте на нього тісто і розрівняйте. Поставте в духовку і випікайте десять хвилин при температурі 200 градусів.
Перевіряйте корж на готовність сухий зубочисткою або сірником. Якщо вона виходить з коржа сухий, то він повністю готовий. Дістаньте корж з духовки і остудіть.
Для крему збийте сметану з цукром до пухкої маси в окремому посуді. Можете додати ванілін або какао за смаком. Сметану краще брати жирну, домашню.
Корж розділіть на три частини і перемажьте кожну сметанним кремом. Посипте горішками, викладіть кружечки банана і будь-які ягоди або фрукти за вашим бажанням. Поставте торт в холодильник мінімум на дві години, щоб він встиг просочитися.