Торт «мурашина гірка»
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх ласунів, які не люблять пекти занадто складні вкусняшки, покажу, як дуже просто і швидко приготувати торт "мурашина гірка" . Ситний, симпатичний і дуже смачний. Запам'ятовуйте рецепт!
Хрустке пісочне тісто в поєднанні з горішками, шоколадом і вареним згущеним молоком - це ідеальна композиція для любителів солодкого. До того ж, тортик не вимагає багато сил і часу, з ним впорається навіть новачок на кухні. А в процес складання легко можна залучити дітей. Незважаючи на досить скромні розміри, тортика вистачить на велику компанію.
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Ванільний цукор - 10 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Крем - 3-4 чайних ложок
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Варене згущене молоко - 1 штука (банку)
- Горіхи - 50-100 грам (за смаком)
- Шоколад - 100 грам
Підготуйте інгредієнти.
Яйце з'єднайте з цукром і збийте до однорідності віночком або вилкою.
Додайте ванільний цукор, соду і сметану.
Викладіть розм'якшене вершкове масло і потроху всипати просіяне борошно.
Замісити м'яке пісочне тісто. Не переборщити з борошном! Надішліть його на 30 хвилин в холодильник або на 15 хвилин в морозилку.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Тісто натріть на крупній тертці і викладіть у форму.
Запікайте 20-25 хвилин до рум'яності.
Коли тісто трохи охолоне, руками поламайте його на шматочки і викладіть в глибоку миску.
Туди ж відправте згущене молоко.
Горішки і шоколад трохи подрібніть, додайте до решти інгредієнтів і ретельно перемішайте.
Сформуйте з отриманої маси гірку і викладіть на тарілку.
Торт "мурашина гірка" готовий. Приємного чаювання!