Рецепт Торт «мурашина гірка» фото

Торт «мурашина гірка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Пісочне тісто , Згущене молоко
Страви без випічки
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 14-18
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Для всіх ласунів, які не люблять пекти занадто складні вкусняшки, покажу, як дуже просто і швидко приготувати торт"Мурашина гірка" . Ситний, симпатичний і дуже смачний. Запам'ятовуйте рецепт!

Опис приготування:

Хрустке пісочне тісто в поєднанні з горішками, шоколадом і вареним згущеним молоком - це ідеальна композиція для любителів солодкого. До того ж, тортик не вимагає багато сил і часу, з ним впорається навіть новачок на кухні. А в процес складання легко можна залучити дітей. Незважаючи на досить скромні розміри, тортика вистачить на велику компанію.

  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Крем - 3-4 чайних ложок
  • Борошно - 2 склянки (приблизно)
  • Варене згущене молоко - 1 штука (банку)
  • Горіхи - 50-100 грам (за смаком)
  • Шоколад - 100 грам
торт
Підготуйте інгредієнти.
торт
Яйце з'єднайте з цукром і збийте до однорідності віночком або вилкою.
торт
Додайте ванільний цукор, соду і сметану.
торт
Викладіть розм'якшене вершкове масло і потроху всипати просіяне борошно.
торт
Замісити м'яке пісочне тісто. Не переборщити з борошном! Надішліть його на 30 хвилин в холодильник або на 15 хвилин в морозилку.
торт
Духовку розігрійте до 180 градусів. Тісто натріть на крупній тертці і викладіть у форму.
торт
Запікайте 20-25 хвилин до рум'яності.
торт
Коли тісто трохи охолоне, руками поламайте його на шматочки і викладіть в глибоку миску.
торт
Туди ж відправте згущене молоко.
торт
Горішки і шоколад трохи подрібніть, додайте до решти інгредієнтів і ретельно перемішайте.
торт
Сформуйте з отриманої маси гірку і викладіть на тарілку.
торт
Торт"Мурашина гірка" готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти