Рецепт Торт «мурашина гірка» фото

Торт «мурашина гірка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Пісочне тісто, Згущене молоко
Страви без випічки
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Для всіх ласунів, які не люблять пекти занадто складні вкусняшки, покажу, як дуже просто і швидко приготувати торт "мурашина гірка" . Ситний, симпатичний і дуже смачний. Запам'ятовуйте рецепт!

Хрустке пісочне тісто в поєднанні з горішками, шоколадом і вареним згущеним молоком - це ідеальна композиція для любителів солодкого. До того ж, тортик не вимагає багато сил і часу, з ним впорається навіть новачок на кухні. А в процес складання легко можна залучити дітей. Незважаючи на досить скромні розміри, тортика вистачить на велику компанію.

  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Крем - 3-4 чайних ложок
  • Борошно - 2 склянки (приблизно)
  • Варене згущене молоко - 1 штука (банку)
  • Горіхи - 50-100 грам (за смаком)
  • Шоколад - 100 грам
торт
Підготуйте інгредієнти.
торт
Яйце з'єднайте з цукром і збийте до однорідності віночком або вилкою.
торт
Додайте ванільний цукор, соду і сметану.
торт
Викладіть розм'якшене вершкове масло і потроху всипати просіяне борошно.
торт
Замісити м'яке пісочне тісто. Не переборщити з борошном! Надішліть його на 30 хвилин в холодильник або на 15 хвилин в морозилку.
торт
Духовку розігрійте до 180 градусів. Тісто натріть на крупній тертці і викладіть у форму.
торт
Запікайте 20-25 хвилин до рум'яності.
торт
Коли тісто трохи охолоне, руками поламайте його на шматочки і викладіть в глибоку миску.
торт
Туди ж відправте згущене молоко.
торт
Горішки і шоколад трохи подрібніть, додайте до решти інгредієнтів і ретельно перемішайте.
торт
Сформуйте з отриманої маси гірку і викладіть на тарілку.
торт
Торт "мурашина гірка" готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти