Рецепт Торт «гірка» класичний рецепт фото

Торт «гірка» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Знаменитий і всіма улюблений торт"Гірка" в класичному виконанні готується дуже легко і просто. І навіть якщо ви готуєте його вперше, він у вас обов'язково вийде. А прикрасити можна на свій смак.

Опис приготування:

Для багатьох торт"Гірка" - улюблений торт з дитинства. Рецептів його приготування велика кількість, варіанти є і складні і більш прості. А я сьогодні розповім вам, як приготувати цей тортик за класичним рецептом. Складнощів в приготуванні цього десерту у вас не повинно виникнути, адже готується такий торт дуже легко. Спробуйте приготувати, а детальний рецепт дивіться нижче.

  • Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Крем - 200 грам
  • Маргарин - 200 грам (або масло)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Молоко згущене - 1 штука
  • Вершкове масло - 200 грам
торт
У невелику миску просіваємо борошно, додаємо соду і щіпку солі.
торт
Потім додаємо цукор, сметану і розтоплений маргарин (або масло).
торт
Замішуємо тісто і відправляємо його в морозилку на хвилин 20. Якщо ви будете прокручувати тісто на м'ясорубці, то в морозилку його не треба.
торт
Підморожене тісто трьом на крупній тертці відразу на деко, застелене пергаментом. Відправляємо тісто в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до золотистого кольору.
торт
Тим часом приготуємо крем. Відварене заздалегідь згущене молоко викладаємо в миску разом з вершковим маслом.
торт
І потім збиваємо все до однорідної маси.
торт
Перекладаємо готове печиво в миску і подрібнюємо руками або толкушкой. У мисці повинні бути не тільки великі шматочки, але і крихти.
торт
Додаємо в крихти крем і добре перемішуємо.
торт
Потім викладаємо цю суміш на велику плоску тарілку невеликою гіркою. Відправляємо торт в холодильник на 2-3 годину, а краще на ніч.
торт
Торт прикрашаємо на свій смак. Можна посипати маком або тертим чорним шоколадом. Приємного чаювання.

Схожі рецепти