Торт «гірка» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий і всіма улюблений торт "гірка" в класичному виконанні готується дуже легко і просто. І навіть якщо ви готуєте його вперше, він у вас обов'язково вийде. А прикрасити можна на свій смак.
Для багатьох торт "гірка" - улюблений торт з дитинства. Рецептів його приготування велика кількість, варіанти є і складні і більш прості. А я сьогодні розповім вам, як приготувати цей тортик за класичним рецептом. Складнощів в приготуванні цього десерту у вас не повинно виникнути, адже готується такий торт дуже легко. Спробуйте приготувати, а детальний рецепт дивіться нижче.
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Крем - 200 грам
- Маргарин - 200 грам (або масло)
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Молоко згущене - 1 штука
- Вершкове масло - 200 грам
У невелику миску просіваємо борошно, додаємо соду і щіпку солі.
Потім додаємо цукор, сметану і розтоплений маргарин (або масло).
Замішуємо тісто і відправляємо його в морозилку на хвилин 20. Якщо ви будете прокручувати тісто на м'ясорубці, то в морозилку його не треба.
Підморожене тісто трьом на крупній тертці відразу на деко, застелене пергаментом. Відправляємо тісто в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до золотистого кольору.
Тим часом приготуємо крем. Відварене заздалегідь згущене молоко викладаємо в миску разом з вершковим маслом.
І потім збиваємо все до однорідної маси.
Перекладаємо готове печиво в миску і подрібнюємо руками або толкушкой. У мисці повинні бути не тільки великі шматочки, але і крихти.
Додаємо в крихти крем і добре перемішуємо.
Потім викладаємо цю суміш на велику плоску тарілку невеликою гіркою. Відправляємо торт в холодильник на 2-3 годину, а краще на ніч.
Торт прикрашаємо на свій смак. Можна посипати маком або тертим чорним шоколадом. Приємного чаювання.