Торт «сніжна гірка»
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасне частування для дорослих і дітей! Апетитний і дуже смачний торт готується легко, а головне, що виходить завжди у всіх чудово! ось рецепт, як приготувати торт "снігова гірка"!
Сметану візьміть високої жирності, інакше крем буде рідким і розтечеться. Щоб виявити всі кращі якості, залиште торт на ніч у холодильнику. Він буде неймовірно соковитим, ніжним, просто пальчики оближеш!
Для контрасту смаку і зовнішнього вигляду можете прикрасити тортик кислими ягідками, наприклад журавлиною.
- Борошно - 350 грам
- Цукор - 180 грам
- Олія (маргарин) - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Funduk - 70 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Крем - 500 мілілітрів
- Згущене молоко - 500 мілілітрів
- Ванілін - 1 щіпка
- Кокосова стружка - 100 грам
1. Розбийте яйця в ємність, додайте цукор і збийте міксером до пишної піни. Потім додайте туди розпушувач і цедру половини лимона, перемішайте.
2. В іншій ємності з'єднайте борошно і охолоджене масло (або маргарину), нарізане кубиками. Розітріть руками в крихту.
3. Яєчну суміш і борошняну замісіть в еластичне тісто. Надішліть в холодильник на 20 хвилин.
4. Отщіпніте від тесту шматочок розміром з волоський горіх. Пріплюсніте його пальцями і закладіть в середину фундук. Потім скачайте кульку, викладіть на пергамент. Випікайте 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Для приготування крему збийте сметану зі згущеним молоком і щіпкою ваніліну. Потім відправте його в холодильник.
6. Остигнули печенюшки занурте в сметанний крем на 20 хвилин, щоб вони просочилися. Потім почніть викладати на блюді пірамідкою.
7. Кремом полийте торт зверху, а потім присипте кокосовою стружкою. Дайте йому просочитися декілька годин, а ще краще - всю ніч.