Лимонний десерт «сніжна королева»
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, повітряний, кисло-солодкий лимонний крем і збиті вершки, зверху тертий шоколад, ягідка, як вам таке частування? По-моєму десерт гідний новорічного столу!
Отже, розповідаю, як приготувати лимонний десерт "снігова королева"! У десерті всього дві складових: лимонний ніжний крем і вершки. Потрібно купити вершки готові або збити їх самостійно з цукром. Крем готується дуже швидко, на основі лимонного соку, цедри, цукру і яєць. В кінці варіння потрібно додати вершкове масло, це додасть десерту приємний післясмак і густоту. Охолодити. Прикрашати десерт вершками раджу безпосередньо перед подачею! Все легко і смачно, пробуйте!
- Лимон - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершки аерозольні - За смаком
- Ягоди - 3 штуки (для прикраси)
- Тертий шоколад - 1 Чайна ложка (для прикраси)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Лимони ошпарьтеокропом, раптом вони були оброблені воском, щоб він пішов. Зніміть з лимонів цедру, використовуйте найдрібнішу тертку. До цедрі додайте лимонний сік, видавіть його з двох лимонів. Слідкуйте, щоб кісточки не були, я над ситечком зазвичай це роблю.
3. У каструльці з'єднайте цедру, лимонний сік, цукор, яйця. Варіть на повільному вогні до загусання.
4. Покладіть масло, перемішайте.
5. Добре побийте масу блендером, це зробить десерт однорідним і наситить киснем, крем стане повітряним.
6. Розлийте по маленьких стаканчиках, дивіться за обсягом своєї посуду, це може бути 3 або 4 склянки. Поставте в холодильник на 30 хвилин.
7. За час охолодження крем стане гущі. Прикрасьте збитими вершками або аерозольними, ягідками і тертим шоколадом.
8. З наступаючим!