Лимонний десерт
(покроковий рецепт з фото)
На вечерю, На святковий стіл, День народження, Романтична вечеря, 8 березня, День закоханих, 23 лютого
Лимонний десерт - чудное частування, яке ми приготуємо приблизно за годину. Складається десерт з лимонного крему, присипаного крихтою з пісочного тіста і прихованого пишним білковим шаром.
Приготування простого лимонного десерту займає приблизно 90 хвилин. Але реального часу йде хвилин 20-30. Все робиться в кілька етапів. Готуємо тісто для пісочної крихти, готуємо лимонний крем, збиваємо білки і трохи витримуємо лимонний десерт в холодильнику. Обожнюю цей десерт за його освіжаючі якості, за приємний хрускіт і кислинку. Спробуйте приготувати лимонний десерт за моїм рецептом і, думаю, ви залишитеся дуже задоволені. Хай щастить!
- Борошно - 50 грам
- Вершкове масло - 120 грам(40 г - в тісто, 80 г в крем)
- Цукор - 125 грам (в тісто 20 г, в вершках 85 г, в безе 25 г)
- Яйця - 2 штуки
- Яєчний біло - 2 штуки (крім тих двох яєць.)
- Мигдаль, подрібнений в крихту - 3 чайних ложки
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
Починаємо тесту. У зручній посуді замішуємо тісто з 50 г борошна, 40 г розм'якшеного вершкового масла, 20 г пісочний, 10 г мигдальної крихти і з половини яйця (потрібно просто за допомогою ложки відокремити половину жовтка і білка) друга половина піде на крем.
Тісто скочується, загортаємо в плівку і відправляємо настоюватися в холодильник на протязі 30 хвилин.
В цей час готуємо крем - збиваємо за допомогою міксера 1+1/2 яйця з 85 г пісочний.
Потім вливаємо 3 ложки лимонного соку.
Крем ставимо в водну баню (в каструлю з водою) постійно перемішуємо і доводимо до кипіння. Крем повинен загуснути.
У гарячий крем додаємо порубане вершкове масло, розмішуємо все і відставляємо в сторону.
Коли прийшов час, дістаємо з холодильника тісто. Розкачуємо його завтовшки приблизно в 4 мм. І викладаємо на деко, застелений папером для випікання і відправляємо в духовку (180 градусів) приблизно на 20 хвилин. Хвилин 20. Сформувати тісто не важливо, ми будемо його потім кришити.
Готове тісто дістаємо з духовку, злегка охолоджуємо і кришимо в крупну крихту.
Потім дістаємо стаканчики (обсягом не менше ніж 230 мл). У кожен стаканчик викладаємо шарами: лимонний крем - пісочна крихта - крем - крихта.
Далі міксером в тугу піну збиваємо 2 яєчні білки і 20 г пісочний. Збитий білок викладаємо зверху в кожен стаканчик.
Склянки з десертом ставимо в каструлю. У каструлю заливаємо киплячу воду і відправляємо на кілька хвилин в духовку (200 градусів). Десерти слід виймати, коли білки придбають золотистий колір.
Готовий десерт ненадовго ставимо в холодильник, а потім подаємо до столу. Смачного!