Рецепт Лимонний десерт фото

Лимонний десерт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Лимон
Страви без випічки
На вечерю, На святковий стіл, День народження, Романтична вечеря, 8 березня, День закоханих, 23 лютого
Десерти

Лимонний десерт - чудное частування, яке ми приготуємо приблизно за годину. Складається десерт з лимонного крему, присипаного крихтою з пісочного тіста і прихованого пишним білковим шаром.

Приготування простого лимонного десерту займає приблизно 90 хвилин. Але реального часу йде хвилин 20-30. Все робиться в кілька етапів. Готуємо тісто для пісочної крихти, готуємо лимонний крем, збиваємо білки і трохи витримуємо лимонний десерт в холодильнику. Обожнюю цей десерт за його освіжаючі якості, за приємний хрускіт і кислинку. Спробуйте приготувати лимонний десерт за моїм рецептом і, думаю, ви залишитеся дуже задоволені. Хай щастить!

  • Борошно - 50 грам
  • Вершкове масло - 120 грам(40 г - в тісто, 80 г в крем)
  • Цукор - 125 грам (в тісто 20 г, в вершках 85 г, в безе 25 г)
  • Яйця - 2 штуки
  • Яєчний біло - 2 штуки (крім тих двох яєць.)
  • Мигдаль, подрібнений в крихту - 3 чайних ложки
  • Сік лимона - 3 Ст. Ложки
лимонний десерт - фото крок 1
Починаємо тесту. У зручній посуді замішуємо тісто з 50 г борошна, 40 г розм'якшеного вершкового масла, 20 г пісочний, 10 г мигдальної крихти і з половини яйця (потрібно просто за допомогою ложки відокремити половину жовтка і білка) друга половина піде на крем.
лимонний десерт - фото крок 2
Тісто скочується, загортаємо в плівку і відправляємо настоюватися в холодильник на протязі 30 хвилин.
лимонний десерт - фото крок 3
В цей час готуємо крем - збиваємо за допомогою міксера 1+1/2 яйця з 85 г пісочний.
лимонний десерт - фото крок 4
Потім вливаємо 3 ложки лимонного соку.
лимонний десерт - фото крок 5
Крем ставимо в водну баню (в каструлю з водою) постійно перемішуємо і доводимо до кипіння. Крем повинен загуснути.
лимонний десерт - фото крок 6
У гарячий крем додаємо порубане вершкове масло, розмішуємо все і відставляємо в сторону.
лимонний десерт - фото крок 7
Коли прийшов час, дістаємо з холодильника тісто. Розкачуємо його завтовшки приблизно в 4 мм. І викладаємо на деко, застелений папером для випікання і відправляємо в духовку (180 градусів) приблизно на 20 хвилин. Хвилин 20. Сформувати тісто не важливо, ми будемо його потім кришити.
лимонний десерт - фото крок 8
Готове тісто дістаємо з духовку, злегка охолоджуємо і кришимо в крупну крихту.
лимонний десерт - фото крок 9
Потім дістаємо стаканчики (обсягом не менше ніж 230 мл). У кожен стаканчик викладаємо шарами: лимонний крем - пісочна крихта - крем - крихта.
лимонний десерт - фото крок 10
Далі міксером в тугу піну збиваємо 2 яєчні білки і 20 г пісочний. Збитий білок викладаємо зверху в кожен стаканчик.
лимонний десерт - фото крок 11
Склянки з десертом ставимо в каструлю. У каструлю заливаємо киплячу воду і відправляємо на кілька хвилин в духовку (200 градусів). Десерти слід виймати, коли білки придбають золотистий колір.
лимонний десерт - фото крок 12
Готовий десерт ненадовго ставимо в холодильник, а потім подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти