Рецепт Торт «сметанна королева» фото

Торт «сметанна королева»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Згущене молоко
Страви без випічки
На святковий стіл , День народження
Випічка , Торти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Цей торт не дарма носить таку назву. Коржі і крем готуються на сметані, а смак такий, що не соромно подати королеві. Прикрасьте своє свято цим чудовим тортом, і ваші гості високо оцінять його.

Опис приготування:

Цей дуже смачний торт з сметанного бісквіту та цікавого сметанним кремом заслуговує носити таку назву. Обов'язково спечіть такий торт до найближчого свята. Як приготувати торт"Сметанна королева" , я вам зараз детально розповім в цьому рецепті. Нічого складного в процесі немає, правда торт виходить не з дешевих. Але за задоволення треба платити, чи не так? :)

  • Сметана жирна - 1 кілограм(250 - в вершках, 700 - для тіста)
  • Яйця - 6 штук
  • Борошно - 21 Ст. Ложка
  • Крохмаль - 6 чайних ложок
  • Цукор - 1, 5-2 склянки
  • Розпушувач - 30 грам
  • Варене згущене молоко - 400 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Горіхи - 2/3 склянки
  • Мак - 2/3 склянки
  • Ізюм або сушені ягоди - 2/3 склянки
  • Какао - 2 Ст. Ложки
торт
Збиваємо яйця з цукром до розчинення крупинок.
торт
Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і додаємо в яєчну суміш. Збиваємо до однорідності.
торт
Я поділяю тісто 4 частини. В одну частину тіста додамо какао, в другу - подрібнені горіхи, перемішуємо. Виливаємо в форми, застелені пергаментом, і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35.
торт
Третій корж у нас буде з маком, а четвертий - з родзинками або сушеними ягодами. Ізюм або ягоди необхідно попередньо замочити в гарячій воді хвилин на 10, а потім максимально обсушити.
торт
Спечені коржі нехай злегка охолонуть.
торт
Готовий крем. Викладаємо сметану і варене згущене молоко в миску.
торт
І збиваємо до однорідності.
торт
Перемащуємо коржі кремом, обмазуємо верх і боки. Потім прикрашаємо: можна обсипати подрібненими горіхами або залити шоколадним ганаш. Ставимо для просочення на ніч в холодильник.

Схожі рецепти