Торт «сметанна королева»
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт не дарма носить таку назву. Коржі і крем готуються на сметані, а смак такий, що не соромно подати королеві. Прикрасьте своє свято цим чудовим тортом, і ваші гості високо оцінять його.
Цей дуже смачний торт з сметанного бісквіту та цікавого сметанним кремом заслуговує носити таку назву. Обов'язково спечіть такий торт до найближчого свята. Як приготувати торт "сметанна королева", я вам зараз детально розповім в цьому рецепті. Нічого складного в процесі немає, правда торт виходить не з дешевих. Але за задоволення треба платити, чи не так? :)
- Сметана жирна - 1 кілограм(250 - в вершках, 700 - для тіста)
- Яйця - 6 штук
- Борошно - 21 Ст. Ложка
- Крохмаль - 6 чайних ложок
- Цукор - 1, 5-2 склянки
- Розпушувач - 30 грам
- Варене згущене молоко - 400 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Горіхи - 2/3 склянки
- Мак - 2/3 склянки
- Ізюм або сушені ягоди - 2/3 склянки
- Какао - 2 Ст. Ложки
Збиваємо яйця з цукром до розчинення крупинок.
Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і додаємо в яєчну суміш. Збиваємо до однорідності.
Я поділяю тісто 4 частини. В одну частину тіста додамо какао, в другу - подрібнені горіхи, перемішуємо. Виливаємо в форми, застелені пергаментом, і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35.
Третій корж у нас буде з маком, а четвертий - з родзинками або сушеними ягодами. Ізюм або ягоди необхідно попередньо замочити в гарячій воді хвилин на 10, а потім максимально обсушити.
Спечені коржі нехай злегка охолонуть.
Готовий крем. Викладаємо сметану і варене згущене молоко в миску.
І збиваємо до однорідності.
Перемащуємо коржі кремом, обмазуємо верх і боки. Потім прикрашаємо: можна обсипати подрібненими горіхами або залити шоколадним ганаш. Ставимо для просочення на ніч в холодильник.