Рецепт Торт «гірка» фото

Торт «гірка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Вишня
Страви без випічки
На полуденок
Випічка, Торти

Улюблений торт дитинства люблю готувати у свята для своїх рідних - просто, швидко і дуже смачно! Спробуйте приготувати апетитну солодку гору з вишнею і ви, дивіться рецепт приготування!

Торт "гірка" або його більш популярна назва - "монастирська гірка" . Нам знадобиться приготувати легке тісто пісочне на маргарині і меді. Мед додавайте рідкий. Для приготування торта гірка, раджу взяти свіжу вишню, в ній буде менше вологи, зате вона буде більш соковитою в готовій страві. Заморожену ягоду обов'язково розморозити заздалегідь. Дивіться рецепт, як приготувати торт "гірка" .

  • Маргарин - 250 грам
  • Цукор - 2 склянки
  • Крем - 800 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода гашене - 0, 5 чайних ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Борошно - 3, 5-4 склянки
  • Вишня - 500-700 грам
торт
Для тіста: змішайте яйця з 200 грамами сметани, додайте мед, ванільний цукор, маргарин розм'якшений, сіль, склянка цукру, ванілін за смаком, мідь (краще використовувати рідкий мед). Можете все перемішати міксером.
Потім додайте поступово борошно (може піти аж до 5 склянок). Тісто не повинно липнути, але має бути м'яким. Додавайте борошно, поки не досягнете потрібної консистенції.
Тісто потім розділіть на кілька частин, з який будемо робити млинці для трубочок.
Тесту багато вийшло, а вишні вистачило тільки на 17-18 трубочок.
торт
Розкачайте довгасті тонкі млинці, в ряд викладіть вишню і присипте цукром.
торт
Загорніть в рулет, краю подверніте.
торт
Застеліть деко пергаментом і викладіть трубочки швом вниз. Надішліть в розігріту до 180-200 З духовку випікатися до готовності - трубочки злегка збільшаться в розмірі і підрум'яняться.
торт
До речі, так як тесту виходить багато, пропоную з нього вам спекти печиво: додайте горішки і сухофрукти в тісто (або журавлину), за допомогою формочок зробіть різних печенек, можете випікати разом з трубочками.
торт
Готовим трубочкам і печінкою дайте злегка охолонути.
торт
Далі гірка збирається дуже просто: приготуйте крем сметанний (збийте міксером сметану зі склянкою цукру гарненько), викладайте на блюдо пірамідкою трубочки і змащуйте їх гарненько кремом. Всю гору в кінці теж змастіть кремом, прикрасити можете шоколадною глазур'ю і подрібненої вишнею або журавлиною.
торт
Раджу готовий торт гірку відправити в холодильник для просочення на пару годин, тоді він стане набагато смачніше.
Подавати з чаєм і кавою, ось такий він в розрізі. Смачного!

Схожі рецепти