Торт «Медовик» з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся швидким і простим рецептом торта "медяники" з чорносливом. Це цікавий варіант випічки в мультиварці, яка виходить незмінно пишною і ніжною. Бісквітний медовий торт - для вас!
Цей торт медовик з чорносливом в домашніх умовах готується дуже просто. Хочу зауважити, що своєї чарівності він від цього не втрачає. Я його готую на зимові свята - він здатний зігрівати серця і дарувати посмішки навіть у люті морози!
- Борошно - 160 грам
- Цукор - 150 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Мед - 12 Ст. Ложок(2 ст.Л. - в тісто, інше - в глазур)
- Шоколад чорний - 200 грам
- Горіхи - 200 грам (в глазур - 50 грам, інше - для прикраси готового торта)
- Вершкове масло - 400 грам
- Чорнослив - 200 грам
1. Готуємо бісквіт: збиваємо в мисці яйця і цукор хвилин 5, потім додаємо 2 ст. L. Меду і збиваємо ще пару хвилин. Поступово додаємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто. Випікаємо в режимі "випічка" час.
2. На водяній бані розтопити шоколад, трохи меду і масло. Цю суміш краще збити міксером, поки не охолола. Від глазурі беремо приблизно півсклянки, змішуємо з подрібненим чорносливом і частиною горіхів.
3. Повинна вийти густа горіхово-сливова паста. Коли охолоне бісквіт, разрежем його вздовж на дві частини і смажена пастою. Потім накриваємо другою половиною бісквіта і заливаємо зверху глазур'ю.
4. Наполягаємо торт в холодильнику 3-4 годину. Чим довше він там простоїть, тим краще просочиться. Перед подачею до столу можна посипати горіхами. Смачного!