Рецепт Торт «Медовик» без яєць фото

Торт «Медовик» без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Мед
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти

Якщо ви вегетаріанець або вам не можна вживати в їжу яйця, цей цікавий рецепт домашнього медовика саме те, що вам потрібно. Торт готується легко, а виходить м'яким, ніжним і шалено смачним.

Торт "медовик" - один з найпопулярніших домашніх тортів і у кожної господині є свій перевірений і улюблений рецепт його приготування. Ось і я хочу поділитися одним з рецептів і розповім, як приготувати торт "медовик" без яєць. Цей торт ідеально підходить тим, кому не можна використовувати в їжу яйця або якщо ви вегетаріанець. Готується такий тортик просто, а виходить неймовірно смачно.

  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Мед - 3-4 Ст. Ложок
  • Сметана жирна - 700 грам(100 г - в тісто, 600 - для крему)
  • Сода - 2, 25 чайних ложки (дві з чвертю)
  • Цукор - 330 грам(130 г - в тісто, 200 - в вершках)
  • Вершкове масло - 150 грам
торт
У невеликому посуді міксером перемішуємо сметану, цукор, мед і м'яке вершкове масло.
торт
Потім додаємо просіяне борошно і соду.
торт
Замішуємо тісто, робимо з нього кулю і відправляємо на хвилин 20-30 в холодильник.
торт
Потім ділимо тісто на 8-10 частин і розгортає кожну в тонкий корж. Розкачуємо акуратно, подпиліть борошном. Формувати рівні круглі коржі можна і зараз; візьміть тарілку, діаметром 25-26 см, обріжте по краю тарілки тісто.
торт
Наколюємо корж виделкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 5-8 хвилин. Випікаємо так все коржі. Кожен корж після випічки доведеться злегка підрівняти, беремо тарілку діаметром 23 см і обрізаємо краю гострим ножем. Ці обрізки нам знадобляться для обсипання торта.
торт
Приготовим крем для торта - збиваємо міксером сметану з цукром до розчинення крупинок.
торт
Формуємо торт, перемазуючи коржі сметанним кремом. Не забуваємо змастити боки торта.
торт
Потім подрібнюємо обрізки від коржів в крихту. Обсипаємо цієї крихтою верх і боки "медяники" . Надішліть торт в холодильник на пару годин для просочення.

Схожі рецепти