Медовик з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Збираючись на вихідні до мами, я вирішила побалувати її (і себе) вкуснейшим медовиком. Ніжний м'який торт з медом, сметаною, всипаний золотистої крихтою, люблять все. Таке ласощі рекомендую до чаю.
Медовик - чудовий і святковий десерт. Думаю, улюблені люди по достоїнству оцінять ваші зусилля і смак цього чудесного торта. Якщо хочете, замість чорносливу можна додати сушену вишню, а можна і зовсім нічого не додавати.
- Олія - 100 грам
- Борошно - 4 склянки
- Цукор - 2 склянки(1 склянка - в тісто, 1 - в вершках)
- Яйця - 3 штуки
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем - 800 грам
1. У глибоку каструлю всипте цукор (1 склянка), додайте мед і масло вершкове. Доведіть до кипіння, помішуючи. Цукор повинен повністю розчиниться. В окремій мисці збийте яйця з содою. У киплячу солодку суміш повільно введіть яйця з содою. Помішуйте і нагрівайте, поки суміш не спіниться. Потім зніміть з вогню і поступово введіть просіяне борошно. Замісити в'язке щільне тісто. Розділи 10 однакових частин.
2. На присипаному борошном столі розкачайте кожну частину тесту, повинен вийти пласт, товщиною 0, 5 см. Зверху покладіть тарілку і обріжте по її краях ножем, щоб наші коржі були рівними. Обрізки Hе викидайте. Розгортати тісто треба швидко. Запікаємо коржі на застеленому пергаментом деку при температурі 200 градусів протягом 5 хвилин.
3. Обрізки запікайте в духовці разом з коржами, з них ми зробимо крихту для прикраси медовика. Готовий крем, сметану з цукром (один стакан) збиваємо міксером. Крем повинен бути пишним.
4. Раджу подрібнити сухофрукти (чорнослив, наприклад), ми додамо їх в крем. Отже, починаємо збирати медовик. Змащуємо корж сметаною з цукром і посипаємо подрібненими сухофруктами.
5. Викладаємо наступний корж, знову змащуємо його сметанним кремом і викладаємо невелику кількість сухофруктів.
6. Запечені обрізки викладіть в миску. Їх треба розтовкти до однорідної крихти.
7. Медовик зверху змастіть кремом і посипте крихтою.
8. Виходить шикарний торт!
9. Готовий медовик відправте на 5-6 годин або на ніч в холодильник. Бажано поставити його в коробку або іншу закривається посуд, щоб він не наситився запахів холодильника.
10. Медовик готов! Наріжте і подавайте. Смачного