Рецепт Медовик з чорносливом фото

Медовик з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив , Мед
Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Святковий обід
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Збираючись на вихідні до мами, я вирішила побалувати її (і себе) вкуснейшим медовиком. Ніжний м'який торт з медом, сметаною, всипаний золотистої крихтою, люблять все. Таке ласощі рекомендую до чаю.

Опис приготування:

Медовик - чудовий і святковий десерт. Думаю, улюблені люди по достоїнству оцінять ваші зусилля і смак цього чудесного торта. Якщо хочете, замість чорносливу можна додати сушену вишню, а можна і зовсім нічого не додавати.

  • Олія - 100 грам
  • Борошно - 4 склянки
  • Цукор - 2 склянки(1 склянка - в тісто, 1 - в вершках)
  • Яйця - 3 штуки
  • Мед - 4 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Крем - 800 грам
медовик з чорносливом - фото крок 1
1. У глибоку каструлю всипте цукор (1 склянка), додайте мед і масло вершкове. Доведіть до кипіння, помішуючи. Цукор повинен повністю розчиниться. В окремій мисці збийте яйця з содою. У киплячу солодку суміш повільно введіть яйця з содою. Помішуйте і нагрівайте, поки суміш не спіниться. Потім зніміть з вогню і поступово введіть просіяне борошно. Замісити в'язке щільне тісто. Розділи 10 однакових частин.
медовик з чорносливом - фото крок 2
2. На присипаному борошном столі розкачайте кожну частину тесту, повинен вийти пласт, товщиною 0, 5 см. Зверху покладіть тарілку і обріжте по її краях ножем, щоб наші коржі були рівними. Обрізки Hе викидайте. Розгортати тісто треба швидко. Запікаємо коржі на застеленому пергаментом деку при температурі 200 градусів протягом 5 хвилин.
медовик з чорносливом - фото крок 3
3. Обрізки запікайте в духовці разом з коржами, з них ми зробимо крихту для прикраси медовика. Готовий крем, сметану з цукром (один стакан) збиваємо міксером. Крем повинен бути пишним.
медовик з чорносливом - фото крок 4
4. Раджу подрібнити сухофрукти (чорнослив, наприклад), ми додамо їх в крем. Отже, починаємо збирати медовик. Змащуємо корж сметаною з цукром і посипаємо подрібненими сухофруктами.
медовик з чорносливом - фото крок 5
5. Викладаємо наступний корж, знову змащуємо його сметанним кремом і викладаємо невелику кількість сухофруктів.
медовик з чорносливом - фото крок 6
6. Запечені обрізки викладіть в миску. Їх треба розтовкти до однорідної крихти.
медовик з чорносливом - фото крок 7
7. Медовик зверху змастіть кремом і посипте крихтою.
медовик з чорносливом - фото крок 8
8. Виходить шикарний торт!
медовик з чорносливом - фото крок 9
9. Готовий медовик відправте на 5-6 годин або на ніч в холодильник. Бажано поставити його в коробку або іншу закривається посуд, щоб він не наситився запахів холодильника.
медовик з чорносливом - фото крок 10
10. Медовик готов! Наріжте і подавайте. Смачного

Схожі рецепти