Рецепт Торт «Медовик» простий фото

Торт «Медовик» простий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Мед
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Усе, хто люблять солодощі, неодмінно хоч раз пробували цей тортик Сьогодні я розповім вам, як приготувати простий медовий торт. Рецепт легкий і не займе багато часу. Приступимо до приготування!

Опис приготування:

Прекрасний варіант торта на захід або просто до чаю. Таким тортиком можна легко і просто порадувати близьких. Дітки в захваті від цих маленьких бджілок. В разі, якщо торт готується для дітей, ром краще не додавати.

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Мед натуральний - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 150 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Харчова сода - 1, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Манна крупа - 4 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 50 мілілітрів
  • Лимонна цедра - За смаком
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Какао-порошок - 1 Чайна ложка
  • Мигдаль солодкий - 10 штук
  • Малина - 20 штук
  • Гвоздика - 20 штук
  • Ром - 0, 5 склянки
1
Приготування медовика починаємо з тіста. Для цього змішуємо яйця і цукор в окремій ємності, ставимо на водяну баню.
2
Додаємо в яєчну суміш вершкове масло і продовжуємо все збивати.
3
Слідом в тісто відправляються сода і молоко. Продовжуємо перемішувати все.
4
Млоїмо тісто на водяній бані до тих пір, поки воно не збільшиться в кілька разів. Воно повинно буде загуснути.
5
Знімаємо ємність з водяної бані і поступово додаємо в нього просіяне борошно.
6
Розкачуємо тісто готове в пласт в формі кола. Можна скористатися допомогою кришки або тарілки, щоб вирізати рівне коло.
7
Випікаємо коржі при температурі 180 градусів до тих пір, поки вони не придбають красиву скориночку. Готові коржі охолоджуємо.
8
Готовий крем. Для цього кип'ятимо дві склянки молока, до яких додаємо вершкове масло, цукор і манку. Важливо додавати все поступово, постійно перемішуючи. Потім додаємо цедру і сік лимона.
9
Просочуємо коржі ромом, змащуючи їх кулінарної пензлем.
10
Збираємо тортик. На коржі викладаємо крем, накриваємо наступним коржем. Повторюємо дії до останнього, залишивши верхній корж без крему.
11
Його ми змащуємо масляним кремом, приготування якого полягає в змішуванні вершкового масла і цукрової пудри в пропорції 1:1. Поверх масляного крему за допомогою трафарету медом формуємо стільники.
12
Прикрашаємо торт глазур'ю, крихтами з коржів і мигдалем, з якого формуємо бджіл. Медовик готов, смачного!

Схожі рецепти