«Медовик» простий
(покроковий рецепт з фото)
Торт вже багато років користується популярністю, його можна купити в будь-якому магазині солодощів. Набагато смачніше вийде, якщо приготувати його самостійно. Розповім, як приготувати простий «Медовик».
Медовик - це тонкі медові коржі з ніжним і солодким кремом. Я віддаю перевагу віддають перевагу катанню коржі тонко і просочувати їх кремом зі сметани, згущеного молока і вершків. Пробуйте і діліться враженнями!
- Яйця - 3 штуки
- Мед - 3/4 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 225 мілілітрів
- Крем - 0, 5 склянки
- Згущене молоко - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/4 склянки
- Вода - 0, 5 склянки

1. У миску вбийте курячі яйця, до них додайте рідкий мед і збийте все до утворення пінистої маси.

2. В окремій мисці погасіть оцтом соду.

3. Відразу перекладіть гаситься соду в миску до меду і яйцям, просійте борошно, перемішайте.

4. Деко застеліть пергаментом, викладіть приблизно 0, 5 склянки тесту.

5. Розмажте тісто за допомогою шпателя по всьому листу.

6. Надішліть деко в розігрітий до 170 градусів духовку на 7 хвилин.

7. Акуратно від'єднайте пергамент від випеченого коржа. Виконайте ці ж дії з рештою тестом.

8. З отриманого коржа за допомогою тарілки або іншої форми виріжте два коржа.

9. Всього вийде 8 коржів. Обрізки обов'язково залиште.

10. Складіть коржі стопкою і відкладіть на час для охолодження.

11. Всі обрізки з коржів викладіть назад на деко і запікайте ще 5-8 хвилин.

12. Складіть запечені обрізки в мішечок і подрібніть їх за допомогою качалки або комбайна.

13. Зробіть сироп: в сотейник налейте воду, додайте до неї цукор і варіть до розчинення крупинок, потім промажте кожен корж. Зробіть крем: збийте вершки, сметану і згущене молоко до однорідної, пишного стану. Змастіть кремом всі коржі.

14. Залиште трохи крему для змазування верхівки і країв торта. Прикрасьте торт крихтою.

15. Наполягайте торт близько 8 годин в холодильнику, а потім насолоджуйтеся випічкою. Приємного чаювання!