Рецепт «Медовик» простий фото

«Медовик» простий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Мед
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Торт вже багато років користується популярністю, його можна купити в будь-якому магазині солодощів. Набагато смачніше вийде, якщо приготувати його самостійно. Розповім, як приготувати простий «Медовик».

Опис приготування:

Медовик - це тонкі медові коржі з ніжним і солодким кремом. Я віддаю перевагу віддають перевагу катанню коржі тонко і просочувати їх кремом зі сметани, згущеного молока і вершків. Пробуйте і діліться враженнями!

  • Яйця - 3 штуки
  • Мед - 3/4 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Сода - 2 чайних ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 225 мілілітрів
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Згущене молоко - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
1. У миску вбийте курячі яйця, до них додайте рідкий мед і збийте все до утворення пінистої маси.
2. В окремій мисці погасіть оцтом соду.
3. Відразу перекладіть гаситься соду в миску до меду і яйцям, просійте борошно, перемішайте.
4. Деко застеліть пергаментом, викладіть приблизно 0, 5 склянки тесту.
5. Розмажте тісто за допомогою шпателя по всьому листу.
6. Надішліть деко в розігрітий до 170 градусів духовку на 7 хвилин.
7. Акуратно від'єднайте пергамент від випеченого коржа. Виконайте ці ж дії з рештою тестом.
8. З отриманого коржа за допомогою тарілки або іншої форми виріжте два коржа.
9. Всього вийде 8 коржів. Обрізки обов'язково залиште.
10. Складіть коржі стопкою і відкладіть на час для охолодження.
11. Всі обрізки з коржів викладіть назад на деко і запікайте ще 5-8 хвилин.
12. Складіть запечені обрізки в мішечок і подрібніть їх за допомогою качалки або комбайна.
13. Зробіть сироп: в сотейник налейте воду, додайте до неї цукор і варіть до розчинення крупинок, потім промажте кожен корж. Зробіть крем: збийте вершки, сметану і згущене молоко до однорідної, пишного стану. Змастіть кремом всі коржі.
14. Залиште трохи крему для змазування верхівки і країв торта. Прикрасьте торт крихтою.
15. Наполягайте торт близько 8 годин в холодильнику, а потім насолоджуйтеся випічкою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти