Рецепт Торт «кросівки» з нугою фото

Торт «кросівки» з нугою
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Яйця , Горіхи , Мед
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 1 дн. 16 г. 0 хв.

Пропоную вам спробувати себе в ролі справжнього кондитера і повторити цей непростий, багатоетапний, але дивовижний рецепт. Такий смачний тортик напевно стане родзинкою вашого святкового столу!

Опис приготування:

Поспішаю показати вам, як приготувати торт"Снікерс" з нугою, у всьому деталях. Це вишуканий, складний десерт, смак якого неможливо описати словами. Хрусткий корж з безе, апетитна нуга, найніжніший крем в поєднанні з шоколадним бісквітом, - це точно варто спробувати. Якщо ви готові створити маленький кулінарний шедевр на своїй кухні, запам'ятовуйте рецепт!

  • Арахіс - 100 грам(Meadows)
  • Fistashki - 50-70 грам(Meadows)
  • Сироп глюкози або патока карамельна - 6 грам(Meadows)
  • Мед - 120 грам(Meadows)
  • Білки - 2 штуки(Meadows)
  • Вода - 135 мілілітрів(Meadows)
  • Цукрова пудра - 450 грам(Meadows)
  • Цукор - 200 грам (карамель)
  • Вершки 30% - 200 мілілітрів (карамель)
  • Вершкове масло - 150 грам (карамель)
  • Сіль - 1 щіпка (карамель)
  • Борошно - 250 грам (корж)
  • Какао - 55 грам (корж)
  • Цукор - 300 грам (корж)
  • Вершкове масло - 60 грам (корж)
  • Рослинна олія - 60 мілілітрів (корж)
  • Молоко - 280 мілілітрів (корж)
  • Яйце - 2 штуки (корж)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (корж)
  • Сода - 1.5 чайних ложки (корж)
  • Винний оцет - 2 чайних ложки (корж)
  • Арахіс - 120 грам (безе)
  • Цукор - 165 грам (безе)
  • Борошно - 40 грам (безе)
  • Білки - 4 штуки (безе)
  • Варене згущене молоко - 260 грам (мус)
  • Цукор - 75 грам (мус)
  • Желатин - 10 грам (мус)
  • Вода - 60 мілілітрів (мус)
  • Вершки - 225 мілілітрів (мус)
  • Жовток - 3 штуки (мус)
  • Білок - 2 штуки (мус)
  • Сир - 280 грам (крем)
  • Вершкове масло - 95 грам (крем)
  • Цукрова пудра - 80 грам (крем)
торт
1. Почнемо, мабуть, з приготування нуги. У сотейник з високими бортами влийте воду і всипте цукрову пудру. Поставте на вогонь.
торт
2. В процес заважати сироп не потрібно! А ось знадобиться точно термометр, без нього не обійтися. Як тільки температура сироп наближається до 110 градусам, час додати в сотейник патоку і мед.
торт
3. На цьому етапі сироп повинен варитися до температури 130-135 градусів.
торт
4. Білок збийте до піків, а потім тонкою цівкою вливайте гарячий сироп, не перестаючи збивати.
торт
5. Додайте в масу горіхи, попередньо підсушити їх на сковороді і акуратно перемішайте.
торт
6. Викладіть нугу в зручну форму, розрівняйте і відправте в холодильник. Зробити її можна заздалегідь.
торт
7. Також заздалегідь необхідно зварити карамель. У сотейник всипте цукор і поставте на вогонь. В процесі не перемішуйте, але струшуйте сотейник трохи.
торт
8. Цукор повинен повністю розтанути і стати карамельного кольору. Додайте сіль. Тонкою цівкою вливайте в сотейник гарячі вершки.
торт
9. Невеликими порціями додайте вершкове масло, акуратно перемішуючи, щоб масло повністю розтопилося.
торт
10. Усе, карамель готова. Перелийте її в баночку, остудіть трохи і теж приберіть в холодильник.
торт
11. За день до збірки тортика можна спекти також безе. У глибокій мисці збийте до піків білки.
торт
12. Додайте 35 грам цукру, продовжуючи збивати, поки не утвориться досить щільна білкова маса.
торт
13. Цукор, що змішайте з арахісом і борошном в окремій мисочці.
торт
14. Акуратно перемішайте обидві маси.
торт
15. На пергаменті намалюйте два кола і викладіть рівним шаром білки з горіхами.
торт
16. Надішліть в розігріту до 110 градусів духовку і випікайте пару годин. Після остудіть добре і загорніть в харчову плівку.
торт
17. Для випічки коржа в глибокій мисці з'єднайте цукор, просіяне борошно, какао, сіль, соду. Перемішайте як слід. Додайте розтоплене вершкове і рослинне масло, яйця, влийте молоко і оцет.
торт
18. Збийте все до однорідності.
торт
19. Підготуйте жароміцних форму. Змастіть дно і борти вершковим маслом і присипте борошном. Вилийте тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте корж близько години до готовності.
торт
20. Тепер можна приступати до наступного етапу. Щоб приготувати мус желатин замочіть у воді. Після прогрійте трохи, щоб він повністю розчинився, але не кип'ятіть!
торт
21. Згущене молоко трохи прогрійте на вогні, викладіть желатин і ретельно перемішайте.
торт
22. Жовтки і 15 грам цукру з'єднайте в невеликій мисці і поставте на водяну баню.
торт
23. Збивайте, поки маса не побіліє. Усе, заварний крем готовий.
торт
24. Цукор, що з'єднайте з 15 мілілітрах води і поставте на вогонь. Доведіть сироп до 115 градусів приблизно.
торт
25. Окремо збийте білки і тонкою цівкою введіть гарячий сироп, не перестаючи збивати.
торт
26. Окремо збийте вершки.
торт
27. Карамель викладіть в глибоку миску і відправте на кілька секунд в мікрохвильовку, щоб вона стала теплою. Додайте заварний крем.
торт
28. Ретельно перемішайте.
торт
29. Додайте збиті білки.
торт
30. І вершки.
торт
31. Все акуратно перемішайте і мус готовий.
торт
32. Корж акуратно розріжте на 3 частини. Два коржа викладіть в роз'ємні форми.
торт
33. Розподіліть рівним шаром мус.
торт
34. Нугу наріжте невеликими кубиками.
торт
35. І викладіть на мус. Надішліть акуратно в холодильник, щоб мус добре схопився. Найкраще залишити його на ніч.
торт
36. Останній етап - збірка торта. Приготуйте крем, збивши в мисочці сирний сир з цукровою пудрою і вершковим маслом.
Призначення: На святковий стіл
Основний інгредієнт: горіхи / яйця / мед
Страва: випічка / торти
1 дн. 16 немає. 0 хв

Схожі рецепти