Рецепт Торт «Київський» по ГОСТу фото

Торт «Київський» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Горіхи , Молоко , Вершкове масло
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Київський торт
Кількість порцій: 10
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Один з найвідоміших тортів епохи СРСР - це «Київський» торт. Він готується на основі легких коржів з горіхами і масляним кремом. Згадаймо рецепт, як приготувати торт «Київський» за ГОСТом.

Опис приготування:

Сьогодні можна без проблем купити такий торт, а тим, хто любить самостійно готувати, рекомендую скористатися цим рецептом. У вас вийде торт не гірше магазинного варіанту, якщо хто пам'ятає смак справжнього десерту. Вам буде потрібно багато часу на випічку безе коржів. Насолоджуйтесь смачним тортом.

  • Борошно - 1/3 склянки
  • Цукор - 3, 5 склянки
  • Funduk - 1, 5 склянки
  • Білки курячі - 8 штук
  • Сіль - За смаком
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 2 штуки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 400 грам
  • Ром або коньяк - 3 Ст. Ложки
  • Какао - 1/4 склянки
торт
1. У миску просійте борошно, до неї додайте 1/3 склянки цукрового піску.
торт
2. Очистіть і злегка підсмажте нарізані крупно горіхи, викладіть їх в миску і перемішайте.
торт
3. У чашу блендера викладіть раніше підготовлені курячі білки.
торт
4. Додайте до них 0, 5 чайних ложки солі і 1-1, 5 склянки цукру, збийте до утворення стійких піків.
торт
5. Влийте 0, 5 чайних ложки ванільного екстракту і перемішайте.
торт
6. Викладіть в миску до борошна і горіхів тільки що збиті курячі білки.
торт
7. За допомогою лопатки (тільки вручну) акуратно перемішайте все до утворення однорідної суміші.
торт
8. На деко викладіть пергамент, на ньому заздалегідь намалюйте коло. Розділити тісто 2 частини, викладіть ½ на круг, що намалювали на пергаменті.
торт
9. Запікайте кожен корж окремо, в розігрітому до 150 градусів духовці 10 хвилин, потім зменшите температуру до 105 градусів і випікайте ще 25 хвилин.
торт
10. Готові коржі дістаньте з духовки і остудіть, потім вирівняйте коржі з допомогою форми або тарілки.
торт
11. В окрему миску вбийте курячі яйця, до них додайте 1-1, 5 склянки цукрового піску.
торт
12. Збийте все за допомогою ручного віночка або міксером.
торт
13. В сотейник налейте молоко, підігрійте його гарненько, але немає аргументів кипіння. Влийте тонкою цівкою молоко в яєчну суміш.
торт
14. Гарненько перемішайте всі.
торт
15. Перелийте все назад в каструлю, де нагрівали молоко і поверніть її на вогонь.
торт
16. Варіть суміш на мінімальному вогні близько 15 хвилин до утворення густої консистенції і жовтого кольору, зніміть з вогню і додайте ваніль.
торт
17. У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло і вбийте його до пухнастою консистенції.
торт
18. Влийте охолоджений крем з яєць і молока в збите масло, перемішайте і влийте коньяк або ром.
торт
19. Від загальної маси крему відокремте приблизно 1 стакан крему і змішайте його з какао.
торт
20. Перемішайте крем до однорідної маси.
торт
21. Викладіть на тарілку один корж, щедро змастіть його білим кремом.
торт
22. Викладіть поверх крему другий корж і змастіть його боку білим кремом.
торт
23. Верхівку торта прикрасьте шоколадним кремом, а також стружкою, що залишилася від обрізання коржів.
торт
24. Залишки білого крему наберіть в кондитерський шприц і прикрасьте їм торт. Смачного!

Схожі рецепти